Copy
Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

“We zijn gechoqueerd toen we hoorden dat het om alle Delhaize-winkels gaat”

Deze ochtend kondigde de Delhaize aan dat alle 128 winkels in België die nog beheerd worden door de keten zullen overgedragen worden aan zelfstandige uitbaters. Het gaat in totaal om 9000 personeelsleden. In heel wat winkels braken vandaag spontane acties uit. Het personeel heeft schrik dat er beknibbeld zal worden in hun loon - en arbeidswaarden. We vroegen Kristel Van Damme, de sectorverantwoordelijke distributie bij de christelijke vakbond ACV Puls om reactie op deze aankondiging.

Lees verder

Delhaize: kapitalisme zonder limieten, zonder fatsoen en zonder oog voor de mens

Vandaag krijgt de toekomst van de handel in België een dikke zwarte rand. Na meer dan 150 jaar activiteit in de Belgische handelssector heeft Delhaize koudweg aangekondigd dat het al zijn winkels gaat franchiseren. We spreken hier over 128 verkooppunten in eigen beheer. En over de toekomst van zowat 9000 werknemers. 

Lees verder

Samen voor meer erkenning van on- en onderbetaalde zorgarbeid

Naar aanleiding van 8  maart, internationale vrouwendag, roepen we op tot meer erkenning, waardering en een gelijkere verdeling van zorg.

Lees verder

Nicodemus en het plat opportunisme omtrent oorlog in Oekraïne

Anne Morelli is specialist in oorlogspropaganda en schreef er verschillende boeken over. Uitgerekend zij werd er zelf slachtoffer van. La Libre en Le Soir weigerden namelijk een opiniestuk van haar over de oorlog in Oekraïne te publiceren. DeWereldMorgen doet dat wel, omdat we haar mening onmisbaar vinden in dit debat.

Lees verder

Tunesische president zet racistische sluizen open

De Tunesische president Kaïs Saïed krijgt voor zijn antizwart racisme de wind van voren van antiracistische verenigingen en lidstaten van de Afrikaanse Unie. Europese racisten zoals de Franse Eric Zemmour recycleren zijn argumenten voor hun eigen ‘omvolkingstheorie’.

Lees verder

Belgisch Migrantendebat 30 jaar later, nog steeds zijn we Medeplichtig

In 2022 schreef Jef Verschueren een inleiding bij de heruitgave van 'Het Belgische Migrantendebat', het boek dat hij in 1982 schreef samen met de veel te jong overleden Jan Blommaert, linguïstisch pragmaticus met uitgesproken linkse standpunten. In het elan van die heruitgave schreef de intussen gepensioneerde Jef Verschueren 'Medeplichtig – Strijden om betekenis' dat in de lijn ligt van 'Het Belgische Migrantendebat' van dertig jaar geleden.

Lees verder

Symfonie van een voorspelde oorlog

Luc Reychler, voormalig hoogleraar internationale betrekkingen aan de KULeuven, is onthutst over de oorlog en heeft als reactie deze grondige analyse geschreven.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

Vlaamse regering gestikt

Lees verder

De oorlog in Oekraïne: big business en slinkse streken

De Franse zakenman Juillet Alain, bijzonder competent op het gebied van economische politiek, verklaarde onlangs in een interview dat de oorlog in Oekraïne een verliespost is. Om het geïnvesteerde geld terug te verdienen zou Frankrijk, als de oorlog voorbij is, aan de heropbouw van het zwaar beschadigde land moeten kunnen verdienen. Maar, zo weet Alain, de VS hebben al een akkoord voor de wederopbouw afgesloten. Frankrijk blijft dus in de kou staan, en Europa net zo. Maar ook op een ander gebied zijn de VS bezig goede zaken te doen, namelijk in de tankbusiness. German Foreign Policy zette de informatie mooi op een rijtje…

Lees verder


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GetBasic · Vooruitgangstraat 333/11 · Brussel 1030 · Belgium