Copy
Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

Het wettelijk pensioen is perfect betaalbaar

Ze slaan je er dagelijks mee om je oren: als we niets doen, dreigt de vergrijzing onbetaalbaar te worden. Jonge mensen worden ingepeperd dat ze niet meer moeten rekenen op een deftig wettelijk pensioen. En het werkt. Zo reageert bijvoorbeeld Vooruit-voorzitter Conner Rousseau ontgoocheld op het zopas afgesloten akkoord over de pensioenhervorming. “Mijn generatie maakt zich zorgen om hun pensioen later. Om dat veilig te stellen, moeten we echt durven hervormen.” Beste lezer, laten we de cijfers er eens bijhalen, wat vergelijkingen maken, en bepaal zelf na het lezen van dit artikel of het allemaal zo slecht is gesteld met de betaalbaarheid van het wettelijk pensioen.

Lees verder

Frank Moreels (BTB): “Uber vindt dat het zelf de regels mag stellen”

Taxidienst Uber houdt zich niet aan bestaande regelgeving, werkt gerechtelijk onderzoek tegen en besteedt grote bedragen aan het bewerken van beleidsvoerders, onder andere in Brussel. De Uber-files, uitgebracht door het International Consortium of Investigative Journalists met onder meer journalisten van De Tijd en Knack, schetsen een grimmig beeld van een multinational in de platformeconomie.

Lees verder

Situatie opnieuw onhoudbaar. Voorstellen de Moor ontoereikend en te laat

De afgelopen weken slapen opnieuw tot soms wel honderd asielzoekers per nacht voor het Klein Kasteeltje. Het gaat ook om families. Met het verlengd weekend van 21 juli in het vooruitzicht, vrezen humanitaire organisaties voor een onhoudbare situatie in de week van 25 juli. Organisaties Vluchtelingenwerk Vlaanderen, Dokters van de Wereld, Samusocial, Artsen zonder Grenzen, Ciré en het Burgerplatform vragen - opnieuw - voor een structurele oplossing met respect voor de mensenrechten.

Lees verder

Het is niet al goud wat blinkt: groeiend volksverzet tegen Barrick Gold in Dominicaanse Republiek

Maatschappelijk verantwoord ondernemen met aandacht voor milieu, werkgelegenheid, jongeren en vrouwen, is zowat hét mantra van de bedrijfswereld om zich op de markt te positioneren. Het verzet van zes boerendorpen tegen het doen en laten van de Barrick Gold Corporation in de goudmijn van Pueblo Viejo in de provincie Sánchez Ramírez, geeft ons een inkijk in een realiteit die niet aan bod komt in de hippe brochures, de blinkende rapporten, de flitse promofilmpjes en de ‘good news show’ op de sociale media.

Lees verder

Fashion Revolution: “Modemerken zijn nog steeds niet transparant genoeg”

Alle mooie woorden over duurzaamheid ten spijt, zijn nog te weinig kledingmerken open over hun leveranciers. Bepaalde merken, waaronder Jil Sander, Max Mara, Tom Ford en Mexx, scoren zelfs een nul op transparantie. Dat blijkt uit een studie van Fashion Revolution, dat dinsdag de campagne ‘Good Clothes, Fair Pay’ lanceert.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

Er is een pensioenakkoord

Lees verder

Matthijs Schouten: "als mens staan we niet los van de natuur"

Op zondag 10 juli j.l. was bioloog/filosoof Matthijs Schouten te gast bij het Libbrechtgenootschap Vzw en Waerbeke, in De Helix, Duurzaam Educatiepunt (Grimminge, Geraardsbergen).


Lees verder


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GetBasic · Vooruitgangstraat 333/11 · Brussel 1030 · Belgium