Copy
Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

Bernie Sanders wint opnieuw, media juichen over ... Buttigieg en Klobuchar

De voorspelde overwinning van Bernie Sanders wordt bevestigd door de uitslag in New Hampshire. Pete Buttigieg klampt aan. Verrassing is Amy Klobuchar die opnieuw derde wordt voor Elisabeth Warren en Joe Biden, die allebei onder de voorspelde verwachtingen blijven scoren. De mainstream media wijden al hun aandacht aan de tweede en de derde in de race. Sanders gaat onverminderd door.

Lees verder

Advocate en burgerrechtenactiviste Kimberlé Crenshaw: "Verandering komt er echt niet vanzelf"

Professor Kimberlé Crenshaw vond met intersectionaliteit een begrip uit dat de wereld rondging, en dat die wereld een beetje veranderde. “Als verschillen écht een verschil maken – en dat doen ze – dan mogen we ons niet beperken tot een paar grote categorieën zoals ras, geslacht of geaardheid. We moeten dieper durven kijken: een zwarte vrouw ervaart achterstelling anders dan een witte vrouw.”

Lees verder

Queer merchandising bij H&M, Primark en Levi’s: politiek statement of sluwe marketingstrategie?

Steeds meer kledingmerken brengen hun eigen queer kledinglijn of queer merchandising op de markt. Ondanks het feit dat meer zichtbaarheid van de LGBTQ+ gemeenschap alleen maar toe te juichen valt, stellen we ons toch vragen bij de achterliggende drijfveren van deze grote winkelketens. 

Lees verder

VN: “Spanje werd geregeerd voor de rijken tegen de armen”

Richard Alston, VN-Speciaal Rapporteur voor Extreme Armoede, stelt na zijn onderzoek ter plaatse dat Spanje “een gebroken land” is waar de regering de voorbije jaren een beleid heeft gevoerd voor de rijken en tegen de armen. De meest dringende prioriteit is “het reglementeren van de huurprijzen in de grote steden”.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

Open Brief van BTB: Deliveroo verspreidt fake news

Sinds het arbeidsauditoraat de gerechtelijke procedure tegen Deliveroo opstartte, tracht deze laatste de politiek aan hun zijde te krijgen. Met een veel verspreide communicatie wil Deliveroo (plots) het debat openen in de hoop medestand te krijgen. Hun versie van de feiten is echter anders dan wat BTB in realiteit ziet.

Lees verder


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GetBasic · Vooruitgangstraat 333/11 · Brussel 1030 · Belgium