Copy
Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

20ste partijcongres in China: wat kunnen we verwachten van China onder Xi Jinping?

We leven in zeer woelige tijden. Heel wat crisissen en uitdagingen komen op ons af: de klimaatopwarming, de covidcrisis, de energiecrisis, de oorlog in Oekraïne... Waar mogen we ons aan verwachten nu Xi Jinping verkozen is voor een derde ambtstermijn? Welke koers zal China de komende jaren varen en moeten we ons daar zorgen over maken?

Lees verder

JustStopOil besmeurt Johannes Vermeers "Meisje met de Parel"

Op donderdag 27 oktober hebben twee activisten van het collectief JustStopOil het beschermende glas van Johannes Vermeers "Het meisje met de parel" met soep bevuild en zich vervolgens vastgeplakt aan de naastgelegen muur in het Mauritshuis in Den Haag. De boodschap is duidelijk: als de mensheid niet onmiddellijk stopt met het gebruik van fossiele brandstoffen, zal ze uitsterven.

Lees verder

Congolees-Belgische Marie-Antoinette Kumudidi: “De koloniale geschiedenis moet terug bekend en erkend worden”. 

De Congolees-Belgische Marie-Antoinette Kumudidi Walo woont al jaren in Antwerpen. DeWereldMorgen.be peilde naar haar achtergrond en vroeg haar opinie over de recente openingen voor debat over de erkenning van de kolonisatie en zijn gevolgen.

Lees verder

Seun Kuti, zoon van Fela Kuti, over muziek als boodschap van verandering voor de wereld

Nigeriaanse muzikant Oluseun Anikulapo Kuti (1983), alias 'Seun' Kuti is de jongste zoon van Fela Kuti. Tussen concerten door praatte hij met Frank Barat over zijn missie.

Lees verder

“De universiteit mag geen platform geven aan racistische complottheorieën”

Donderdagavond 27 oktober verzamelden heel wat organisaties op de Graanmarkt in Antwerpen voor een actie tegen haat en racisme aan de Universiteit Antwerpen (UA). De aanleiding was een lezing van Vlaams Belanger Filip Dewinter over zijn nieuwe racistische boek ‘Omvolking’. Volgens de actievoerders mag de universiteit geen platform geven aan racistische complottheorieën.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

Dringend nood aan wettelijk kader voor femi(ni)cide

Bijna elke twee weken werd er in België in 2021 een vrouw vermoord omdat ze vrouw is. Deze cijfers zijn gebaseerd op wat er in de pers verscheen en zijn dus geen juiste weerspiegeling van...

Lees verder


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GetBasic · Vooruitgangstraat 333/11 · Brussel 1030 · Belgium