Copy
Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

Syndicale vrijheden beknot: terug naar de 19de eeuw?

Het stakingsrecht wordt in ons land steeds meer in vraag gesteld. Recente rechterlijke uitspraken tegen vakbondsvertegenwoordigers en politie-interventies om stakingspiketten aan Delhaize-winkels te verwijderen, zijn zeer verontrustende signalen.

Lees verder

Europese rangschikking openbaar vervoer: België scoort middelmatig

Een nieuwe analyse van Greenpeace Midden- en Oost-Europa rangschikt de betaalbaarheid en toegankelijkheid van het openbaar vervoer in 30 Europese landen en hun hoofdsteden. De analyse bewijst dat openbaar vervoer op veel plaatsen te duur is. Bulgarije, Kroatië, Griekenland en Noorwegen scoorden het slechtst in de nationale ranglijst. België zit in de middenmoot. Greenpeace roept overheden op om betaalbare ‘klimaattickets’ voor openbaar vervoer in te voeren, zoals Duitsland en Hongarije eerder deze week.

Lees verder

'Sensibel', hoe verhoudt gevoeligheid zich tot emancipatie

Het boek 'Sensibel' van de Duitse filosofe Svenja Flasspöhler is voor filosofen interessant vanwege de steeds weer bediscussieerde relatie tussen verstand en gevoel, over hoe het een het ander in de weg zit of hoe die twee samenvallen. Het loopt uit op een verkenning van de relatie tussen sensibiliteit en sociaal-politieke emancipatie. Een recensie van filosoof Wil Heeffer: "Een vlot geschreven en veel inhoud biedend boek".

Lees verder

600.000 burgers ondersteunen wetsvoorstel: maak van ecocide een misdaad

Activisten van Extinction Rebellion en WeMove Europe roepen de Europese Raad en de Europese Commissie op om het wetsvoorstel over ecocide, dat door 600.000 Europese burgers wordt gesteund, aan te nemen.

Lees verder

“Klimaatverandering? Bedoel je de seizoenen?”

Liggen burgers aan de andere kant van de wereld net als wij ook wel eens wakker van het klimaat, van plasticvervuiling, van het mentaal welzijn van hun kinderen of van economische ongelijkheid? In welke mate zijn stedelingen op andere continenten begaan met de voedselzekerheid voor een groeiende wereldbevolking of de invloed van sociale media en fake news? IPS-correspondenten in verschillende wereldsteden in het zuiden trokken de straat op en gingen op zoek naar antwoorden. Waar liggen onze medewereldburgers wakker van?

Lees verder

Frankrijk wil 10.000 mensen verdrijven uit Mayotte

Sinds 24 april is de Franse regering op Mayotte (een van de vier eilanden van de Comoren) een politieoperatie gestart met de naam Wuambushu, wat in de lokale taal het Mahoran ‘overname’ betekent. Het is een operatie in zuiver koloniale stijl.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

150 bezwaarschriften tegen de nieuwe lozingsvergunning van 3M

Buurtbewoners van 3M zijn niet opgezet met de nieuwe lozingsvergunning van 3M. Samen met Climaxi en Grondrecht dienen ze 150 bezwaarschriften in. Het openbaar onderzoek loopt tot en met 5 mei bij de Provincie van Antwerpen.

Lees verder


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GetBasic · Vooruitgangstraat 333/11 · Brussel 1030 · Belgium