Copy
Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

Kunstenaars, auteurs steunen #StandWithThe6 tegen repressie Palestijnse mensenrechtenorganisaties

Israël lanceerde op 19 oktober een globale aanval zonder voorgaande tegen Palestijnse mensenrechtenactivisten door zes grote Palestijnse mensenrechtenorganisaties te bestempelen als 'terroristische' groeperingen. Musici, kunstenaars, filmmakers, auteurs, en economen lanceren een oproep om deze politieke repressie door Israël, bezetter van Palestina, te veroordelen.

Lees verder

Waarom Post NL absoluut de slechtste reclame is voor meer flexibiliteit in de handel

Mijn syndicaal hart heeft het de laatste dagen zwaar te verduren. De verhalen bij Post NL en andere koerierdiensten katapulteren ons terug naar lang vervlogen tijden. De grens tussen de sectoren wordt steeds vager en dus is het niet verwonderlijk dat Comeos ook zijn zegje wil doen. Maar hoe wereldvreemd kan je als CEO van dé grote handelsfederatie zijn?

Lees verder

Rinus Beintema, Robin Hood van de cannabis broedt op plan om cannabinoïden, betaalbaar en legaal in Europa te leveren!

In 2018 kon u lezen hoe een gedreven Fries, Rinus Beintema, een aparte stichting, Suver Nuver, opzette om medicinale cannabis (MC) aan een betaalbare prijs aan Nederlandse patiënten te bezorgen. Ondanks deze zeer nobele gedachtegang, wat hem de bijnaam de Robin Hood van de cannabis opleverde, wist Rinus al van bij aanvang dat de rechtbank de werkwijze van Suver Nuver wellicht zou veroordelen indien het tot een rechtszaak kwam.

Lees verder

Nigeria overtreft rijke landen met ambitieus klimaatplan

Nigeria is het eerste grote ontwikkelingsland dat een jaarlijks CO2-budget gaat vastleggen. Zo wil het olieproducerende land tegen 2060 de uitstoot tot nul terugbrengen. Een nationale raad moet toezicht houden op de uitvoering van de klimaatplannen.

Lees verder

11.11.11 over Congo Hold-Up onderzoek: “Stel ook onderzoek in naar Belgische verantwoordelijken”

Na maandenlang onderzoek berichtten De Standaard, Le Soir en hun internationale partners hoe de clan van voormalig DRC-president Kabila op grote schaal publieke middelen verduisterde. Sinds 2013 verdween minstens 120 miljoen euro in hun zakken via een web van steekpenningen en diefstal. 11.11.11 vraagt beleidsmakers om ook de Belgische medeverantwoordelijken en tussenpersonen te laten onderzoeken.

Lees verder

Céline Sciamma’s ‘Petite Maman’: Magische tijdreis richting kindertijd

Na haar indrukwekkende lesbische kostuumfilm ‘Portrait de la jeune fille en feu’ liet de Franse filmmaker Céline Sciamma zich in 2021 opnieuw opmerken. Als co-scenarist van Jacques Audiards grootstedelijk moreel sprookje ‘Les Olympiades’ en als regisseur-scenarist van de sprookjesachtige tijdreisfilm ‘Petite Maman’. Dit magisch avontuur van een klein meisje dat in het bos achter het huis van haar overleden grootmoeder kennismaakt met een bijzonder vriendinnetje is een van de mooiste films van het jaar. Nu te (her)ontdekken via dvd en streaming.

Lees verder

Maak van de gevangenis van Vorst een pedagogisch museum

Omwille van zijn symbolische, historische en sociale waarde en door zijn architectuur, zou de gevangenis van Vorst een plaats van de herinnering kunnen worden, een plaats die jong en oud aan het denken zet over detentie. Daarom doen we een oproep aan de federale, regionale en gemeentelijke autoriteiten om de gevangenis van Vorst te beschermen door er een Educatief Gevangenismuseum in België van te maken.

Lees verder

Lid van rechtse burgermilitie Rittenhouse niet schuldig bevonden aan moord op twee antiracistische betogers

Het voor lange tijd meest op de voet gevolgde moordproces bevestigt de stelling dat in de VS politieagenten en racisten het recht hebben om te doden.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

Actie in Gent sloop de financiële muur rond Cuba

Deze namiddag kwamen 50 Cubasympathisanten bijeen op de Kouter om een einde te eisen aan de financiële blokkade vanuit de VS die Cuba de nodige middelen ontzegd om de pandemie te lijf te gaan en...

Lees verder

Black wednesday

Lees verder


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GetBasic · Vooruitgangstraat 333/11 · Brussel 1030 · Belgium