Copy
Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

Wist je dat er binnenkort nucleaire aanvalsraketten zullen gestationeerd worden in Kleine-Brogel?

In deze rubriek brengt veellezer Marc Vandepitte markante feiten, cijfers of quotes van over heel de wereld die in de andere media weinig of geen aandacht kregen, maar zeker het vermelden waard zijn om de chaotische wereld van vandaag te begrijpen.

Lees verder

Hoog risico op nóg meer doden in Middellandse Zee door weigering Europese autoriteiten hun plicht te vervullen deze mensen te redden

Artsen Zonder Grenzen, SOS Mediterranée en Sea-Watch eisen een adequate, door de staat geleide, toegewijde en proactieve opsporings- en reddingsvloot in het centrale Middellandse Zeegebied, en een snelle en adequate reactie op alle noodoproepen, evenals een voorspelbaar ontschepingsmechanisme van overlevenden vanwege de Europese lidstaten en geassocieerde staten.

Lees verder

Oekraïense gevechtstactieken brengen burgers in gevaar

Oekraïense troepen brachten burgers in gevaar door bases te bouwen en wapensystemen te gebruiken in dichtbevolkte woonwijken, waaronder scholen en ziekenhuizen.

Lees verder

"Slow food geeft de biodiversiteit een stevige duw in de rug"

Wat begon als een schoolstraf – op het land gaan werken-, werd voor Oegandees Edward Mukiibi zijn levensdoel. “Duurzame, lokale landbouw is de basis voor geluk en de oplossing tegen honger, werkloosheid en het verlies van biodiversiteit”, zegt de kersverse voorzitter van Slow Food International, actief in 160 landen.

Lees verder

In memoriam Franz Marijnen (1943-2022): “Een mens die naar de zon reikt en zich de handen brandt”

"Met hem verliest Vlaanderen een van zijn belangrijkste theatermakers", schrijft dramaturg Erwin Jans (1963) naar aanleiding van het overlijden van regisseur Franz Marijnen op dinsdag 2 augustus. 

Lees verder

Amnesty: “Myanmar foltert routinematig”

De autoriteiten in Myanmar maken zich schuldig aan foltering van burgers, zegt een rapport door Amnesty International. Volgens het onderzoek gebeurt de foltering routinematig in gevangenissen en verhoorcentra.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

Coldplay in Brussel: Amnesty International sensibiliseert concertgangers over abortusrechten

Coldplay treedt op 5, 6, 8 en 9 augustus op in het Koning Boudewijnstadion in Brussel. Activisten van Amnesty International zullen ook aanwezig zijn, om voor de start van elk concert actie te voeren voor de bescherming van abortusrechten in de Verenigde Staten.

Lees verder

Chemiereus Ineos

Lees verder


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GetBasic · Vooruitgangstraat 333/11 · Brussel 1030 · Belgium