Copy
Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

Poolse LGBTI-activisten geen celstraf voor affiches Maagd Maria met regenboogaureool

Op 2 maart 2021 werden in Polen drie LGBTI-activisten vrijgesproken, die terecht stonden voor het verspreiden van affiches waarop de maagd Maria was afgebeeld met een regenboogaureool - het symbool van de LGBTI-beweging. Ze riskeerden twee jaar cel voor “het beledigen van religieuze overtuigingen”.

Lees verder

Staatsgreep Myanmar heeft complexe politieke oorzaken

Volgens politiek analist Vijay Prashad werd in Myanmar geen echte staatsgreep gepleegd, omdat het leger na de verkiezingen van 2010 en 2015 nog altijd de macht niet heeft overgedragen aan de democratische instellingen en nog steeds oppermachtig is sinds de staatsgreep van 1962. De VS speelden hier geen enkele rol in. Zowel het leger als Aung San Suu Kyi willen immers de economische band met China behouden. De bevolking verzet zich echter meer dan ooit tegen de repressie.

Lees verder

‘Boxcar Bertha’: De rauwe, rebelse roots van Martin Scorsese

“Filmkunst wordt systematisch gedevalueerd, opzij geschoven en herleid tot zijn kleinste gemene deler, ‘content’,” schreef filmmaker Martin Scorsese recent. Het punt van de regisseur van ‘Taxi Driver’ en ‘Raging Bull’ is dat in de huidige filmbusiness de klemtoon nog enkel ligt op het ‘business’ aspect terwijl ‘film’ en de mogelijkheden van cinema buiten beeld zijn beland. Zelf weet hij al een halve eeuw lang ‘commercieel’ en ‘creatief’ te verzoenen. Schoolvoorbeeld is zijn tweede film, de nu op Blu-ray te herontdekken B-film ‘Boxcar Bertha’.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

Meer talent en technologie naar de rurale gebieden

China wil de komende jaren meer technologisch talent aantrekken in de rurale gebieden. De technologische groten zien de digitalisering van de landbouw best zitten want voor hen is het een middel om vaste voet te verwerven in de online kruideniersmarkt die tegen 2023 120 miljard dollar zou bedragen.

Lees verder


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GetBasic · Vooruitgangstraat 333/11 · Brussel 1030 · Belgium