Copy
Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

Een echte miljonairstaks of een placebotaks?

Het is een bijzonder geheimzinnig zinnetje in het Vivaldi-akkoord: “De overheid zal streven naar een eerlijke bijdrage van die personen die de grootste draagkracht hebben om bij te dragen, met respect voor het ondernemerschap.” Afhankelijk van welke regeringspartij we erover horen, lijkt het wel om een heel andere belasting te gaan.

Lees verder

Verkiezingen Bolivia herhaling staatsgreep vorig jaar, of niet?

Op 18 oktober gaan in Bolivia opnieuw verkiezingen door. Alle peilingen voorspellen net als in 2019 een overwinning voor de Movimiento al Socialismo, de partij van afgezet president Evo Morales. Het rechtse coupregime bereidt net als vorig jaar een lastercampagne voor om desondanks aan de macht te blijven. Het kan nog alle kanten uit. David Verstockt brengt verslag vanuit Bolivia.

Lees verder

Jan Blommaert: 'Kennisactivist en onverzadigbare leerling'

Tja, je moet het maar meemaken: je bent 58 en zeer actief als ‘kennisactivist’ - want zo noemt Jan Blommaert zichzelf - en je krijgt van je dokter dat lelijke woord ‘kanker’ op je bord. Wat doet zoiets met een mens en hoe gaat hij daarmee om? Dat weet je ook niet na lectuur van deze tekst waarin Blommaert alleen terugblikt om te achterhalen wat er nu echt belangrijk was in zijn academisch leven. Zijn privéleven blijft achter de schermen, de menselijke tragedie ook.  

Lees verder

Kritieken op miljonairstaks weerlegd

De Vivaldi-partijen startten de onderhandelingen voor een regeerakkoord met een wensenlijst van 11 miljard euro aan nieuw beleid. Op het einde van de rit bleef er 3,2 miljard euro over. De reden? Te weinig financiële middelen. Dat de coronacrisis de financiële ruimte heeft verkleind, is te begrijpen. Maar wat niet te begrijpen is, is de weigering om de enorme belastingverlagingen die de bezittende klasse van de vorige regering kreeg, te herzien. En dat niet alleen, men weigerde ook om een vermogensbelasting in te voeren. 

Lees verder

Facebook liet klimaatontkenners 8 miljoen gebruikers bereiken

Op Facebook blijft het mogelijk om verwarring te zaaien over de klimaatcrisis, blijkt uit onderzoek door de denktank InfluenceMap. De beloften van het platform om desinformatie aan te pakken, lijken weinig te veranderen.

Lees verder

Natuur inclusieve landbouw kan ecologische meerwaarde boeken én boer aanzienlijk beter vergoeden

  Uit de studie blijkt dat het inkomen van een gemiddelde melkveehouder met 23 procent stijgt, wanneer het bedrijf nieuwe...

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

Jonas Geirnaert, Joke Devynck en co. roepen op voor Nobelprijs voor de Vrede voor de Cubaanse dokters

  Tv-maker Jonas Geirnaert, actrice Joke Devynck, acteur Daan Hugaert, Brussels zanger Marka, Brusselse zangeres Joy Slam en Luiks hiphopartiest Pierre Etienne dit Pavé lanceren vandaag samen met Cubanismo.be een nieuwe campagne: een Nobelprijs voor...

Lees verder

Dr. Jane Goodall, 100e ambassadeur bij Grootouders voor Klimaat

Grootouders voor het klimaat verwelkomt Dr. Jane Goodall als 100e ambassadeur voor hun onafhankelijke burgerbeweging.

Lees verder


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GetBasic · Vooruitgangstraat 333/11 · Brussel 1030 · Belgium