Copy
Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

BEKIJK: "Geschiedenis, essentieel om oorzaken van Russische invasie van Oekraïne te begrijpen"

Belgisch-Canadees historicus Jacques Pauwels gaat in gesprek met Lode Vanoost. "De Eerste Wereldoorlog is in feite nooit gestopt. Hij is gewoon doorgegaan in de rest van de wereld. Zoals met alle oorlogen is zorg voor de slachtoffers in Oekraïne de laatste zorg van de oorlogsstokers, de wapendealers en de elite. Eeuwige oorlog is hun levensader."

Lees verder

Voert Rusland een strijd op leven en dood?

Poetin kondigde een mobilisatie van 300.000 extra manschappen aan om de ‘speciale operatie’ in Oekraïne te ondersteunen. Volgens de Westerse media een wanhoopsdaad. Zou het?

Lees verder

Twee jaar campagne voor toegang tot coronavaccinatie: 'Monopolie-systeem van Big Pharma staat meer dan ooit onder druk'

In 2020 namen 11 Europese burgers het initiatief voor een ambitieuze campagne: Geen Winst op de Pandemie. De campagne liep begin augustus ten einde. In deze tekst blikken de initiatiefnemers terug en vooruit.

Lees verder

Gaan Doel en Tihange Russisch uranium ontvangen?

De definitieve stillegging van Doel 3 is gepland op 23 september 2022. Sommige onverantwoorde politici willen zelfs deze gevaarlijke reactor “in reserve houden”. En twee andere reactoren zouden verlengd worden. In verschillende landen worden plannen voor nieuwe reactoren opgedrongen, waardoor de afhankelijkheid van Russisch en buitenlands uranium zou toenemen.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

Toegankelijkheid, een ramp

Ik vind het mensonterend en discriminerend dat de wet op toegankelijkheid, die al via een ministrieel besluit werd goedgekeurd in 2010, nog altijd niet wordt toegepast of gehandhaafd.

Lees verder

Kinepolis is een neoliberale popcornfabriek

Kinepolis wil met “Cine K” cinefielen verleiden en auteursfilms tonen. Auteursfilms zoals de nieuwe, in Cannes geprezen film van Jean-Pierre en Luc Dardenne, “Tori et Lokita”.

Lees verder


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GetBasic · Vooruitgangstraat 333/11 · Brussel 1030 · Belgium