Copy
Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

Qatar aan de Schelde: “Een verhaal over moderne slavernij, maar ook over een uniek moment van verzet”

De grootste mensenhandelzaak ooit in Europa. Dat is het onderwerp van de documentaire Qatar aan de Schelde van Docwerkers, die op 12 december om 20u online in première gaat. In juni 2022 kwam aan het licht hoe bouwvakkers uitgebuit werden op een miljardenwerf in de Antwerpse haven. Wij staken ons licht op bij documentairemaker Pieter De Vos.

Lees verder

De God van het regenboog: kinderslachtoffers tijdens de Vrouw-Leven-Vrijheid-Revolutie - Deel I

De Vrouw-Leven-Vrijheid-Revolutie kostte tot en met 1 december het leven aan minstens 70 kinderen. Een overzicht van wie zij waren en wat we over hun dood weten.

Lees verder

Nie pleuje voor haat en racisme: "Pas op voor valse profeten"

Op donderdag 1 december sprak Filip Dewinter op uitnodiging van KVHV aan de UGent over zijn boek Omvolking. Dezelfde avond vond in een volle VIERNULVIER het evenement Nie pleuje voor haat en racisme plaats. Wij publiceren vandaag en volgende week de toespraken van de sprekers. Hieronder de toespraak van Jan Neirynck (ACV)

Lees verder

Nie pleuje voor haat en racisme: "Niets is verworven, vrienden"

Op donderdag 1 december sprak Filip Dewinter op uitnodiging van KVHV aan de UGent over zijn boek Omvolking. Dezelfde avond vond in een volle VIERNULVIER het evenement Nie pleuje voor haat en racisme plaats. Wij publiceren vandaag en volgende week de toespraken van de sprekers. Hieronder de toespraak van Katrien Neyt (ABVV).

Lees verder

Extreemrechts doorprik je natuurlijk ook door hun lezingen te weigeren

Maarten Boudry trakteerde ons maandag in De Morgen (5/12) op zijn mening over de lezing van Filip Dewinter aan de Universiteit Gent. Zo’n lezing moet je toelaten, aldus de filosoof die zetelt op de leerstoel Vermeersch, en vervolgens bekritiseren. Alsof je niet tegelijk kan verbieden én bekritiseren, ter motivatie van dit verbod. Er scheelt wel meer aan het bochtenwerk van Boudry.

Lees verder

Tegendraads leesvoer: sociale strijd in GB, noodzaak van NAVO, internationale orde 'the western way'

Na een onderbreking van enkele weken wegens teveel achterstallig verlof – de sociale strijd laat zich ook bij onze redactie voelen – terug een selectie van interessante artikels uit buiten- en binnenland. Inspiratie voor de sociale strijd hier. We staan er niet alleen voor!

Lees verder

Zuurstof op zaterdag: nieuwe samenwerking in medialand

De Wereld Morgen zet zijn schouders onder de nieuwsbrief Zuurstof op Zaterdag. Lees nu elke zaterdag een gevarieerde nieuwsbrief van 7 onafhankelijke mediaorganisaties. Wat komt er aan bod? Actualiteit, wetenschap, cultuur, analyse, onderzoeksjournalistieke, kamperen en wandelen en maatschappijkritiek.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

De kinderen uit Baloechistan, Khuzestan en Koerdistan: extra kwetsbaar – Deel II

Dit artikel is grotendeels gebaseerd op de vertaling en de bewerking van het reportage “In de naam van de Regenboog God: Kinderslachtoffers tijdens de protesten in Iran” van Radio Farda gemaakt door Fereshteh Ghazi. In...

Lees verder

Zwaar financieel verlies dreigt voor zelfstandige journalisten

  De wijziging die Financieminister Vincent Van Peteghem wil aanbrengen aan de regeling voor auteursrechten dreigt de zelfstandige journalisten in Vlaanderen op te zadelen met een zwaar financieel verlies. Dit komt bovenop de onwil van...

Lees verder


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GetBasic · Vooruitgangstraat 333/11 · Brussel 1030 · Belgium