Copy
Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

Tekort aan bussen De Lijn is geen 'probleem', het is gewilde politieke beslissing

De noodoplossing met privé-bussen als capaciteitsverhoging voor De Lijn tijdens de spits en voor de schoolbussen is in coronacontext begrijpbaar. De kritiek blijft desondanks gelden dat dit capaciteitstekort reeds lang voor corona werd gecreëerd door jarenlang wanbeleid van de Vlaamse regering. Dit is neoliberalisme pur sang: maak misbruik van terechte onvrede van gebruikers – die je zelf hebt gecreëerd – om hen warm te maken voor je echte doel: privatisering.

Lees verder

Ode aan

Dit is een ode aan trans mannen, bi-sexuele mannen, hetero mannen, intersekse mensen, homoseksuele mannen, feministische mannen, vrouwelijke mannen, non-binaire mensen, androgyne mensen en gender non-conformerende mensen.

Lees verder

Griekse extreemrechtse partij Gouden Dageraad, bevriend met Vlaams Belang, veroordeeld als criminele organisatie

Zeven jaar na de moord op anti-fascistisch Griekse rapper KillahP, Pakistaanse vluchteling Shehzad Luqman, en vijf en een half jaar na het begin van het proces tegen de Griekse neonazistische partij Gouden Dageraad, verklaarde het Hof van Beroep op woensdag 7 oktober alle gedaagden schuldig in een rechtszaak die tergend lang heeft aangesleept. Bruno Tersago brengt verslag vanuit Athene.

Lees verder

DeWereldMorgen zoekt vertaal-vrijwilligers!

DeWereldMorgen.Be zoekt vertaal-vrijwilligers! Heb jij vrije tijd? Kan je goed vertalen en schrijven? Kan jij je vinden in de visie en missie van DeWereldMorgen? Dan zoekt de redactie jou.

Lees verder

ME: de ziekte die tienduizenden Belgen treft

Tienduizenden Belgen lijden aan ME, een ernstige chronische multisysteemziekte die al jaren onderbelicht blijft. Door het gebrek aan onderzoek en kennis stuiten veel ME-patiënten op onbegrip. De ziekte wordt niet serieus genomen. Ze kunnen niet genezen, verliezen hun ziekte-uitkering en geraken geïsoleerd van de buitenwereld. Met het groeiend aantal ex-coronapatiënten met blijvende klachten, vragen ME-patiënten erkenning voor hun ziekte.

Lees verder

Welke wereld na corona?

  De coronacijfers pieken opnieuw. Deze tweede coronagolf leidt tot een golf van nieuwe en drastische maatregelen om de verspreiding...

Lees verder

Rechtbank veroordeelt Belgische staat asielzoekers direct op te vangen

De Rechtbank van eerste aanleg zegt dat de Belgische staat het recht op opvang van asielzoekers miskent door hen niet direct op te vangen nadat zij hun nood aan bescherming uiten via het online formulier van de Dienst Vreemdelingenzaken.

Lees verder

Nieuwe cao non-discriminatie van start

Hoewel bewegingen zoals MeToo en Black Lives Matter al voor een mentaliteitsverandering zorgden en tot beleidsinitiatieven leidden, is er nog veel werk aan de winkel. De toenemende onverdraagzaamheid in ons land leidt tegenwoordig zelfs tot extreemrechtse autobetogingen in onze hoofdstad.

Lees verder

Netwerken armoedebestrijding gaan in beroep tegen Covid 19-toelage

De gezondheidscrisis is ontstaan op een voedingsbodem van reeds bestaande ongelijkheden. Onder meer 25,3% van de Belgische bevolking had reeds voor de crisis moeilijkheden om onvoorziene uitgaven op te vangen. Meer dan 1,8 miljoen mensen (1 op 6 van de Belgische bevolking) leefden reeds in monetaire armoede. De coronacrisis heeft de situatie verder verergerd en bracht gezinnen met inkomensverlies in ernstige financiële problemen, met alle gevolgen van dien. 

Lees verder

Humaan opvangcentrum voor vluchtelingen op Lesbos met sluiting bedreigd

De Griekse autoriteiten willen tegen 15 oktober PIKPA-kamp op het Griekse eiland Lesbos sluiten. PIKPA biedt al jarenlang een veilig en menswaardig onderkomen aan de meest kwetsbare vluchtelingen en asielzoekers die aankomen op Lesbos. Amnesty International vraagt Griekenland om het vitale werk van PIKPA niet te hinderen en dergelijke humane initiatieven net actief te steunen en stimuleren.

Lees verder

Belg zou meer duurzaam en Fairtrade kopen als aanbod en prijsverschillen beter gekend waren

De Belgische bevolking zou veel meer duurzame voedingsmiddelen kopen als een aantal drempels wegvielen. Dat blijkt uit een bevraging van 1.000 Belgen door onderzoeksbureau AQrate[1], in opdracht van Fairtrade Belgium.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

Elcker-Ik wordt een Peperfabriek

  Vijftig jaar in één zin … Hoe op het einde van de golden sixties niet alleen de hoop, maar ook de haren groeiden van een generatie hemelbestormers, die onder de straatstenen van Parijs en...

Lees verder


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GetBasic · Vooruitgangstraat 333/11 · Brussel 1030 · Belgium