Copy
Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

Wat Sp.a, Groen en PVDA kunnen leren van Jeremy Corbyn, als ze voorbij de media kijken? Veel, heel veel

Een maand later ligt het verdict vast: Labour leed “zijn grootste nederlaag sinds 1935”. Maar... hoe rijmt dat met bijna een miljoen stemmen méér dan de derde 'overwinning' op rij van Tony Blair in 2005? SP.A, Groen en de PVDA kunnen lering trekken uit vijf jaar Corbyn als ze bereid zijn andere dingen te zien dan de mainstream commentatoren, en zich afvragen welke andere linkse partij nog 32 procent haalt zoals Labour? Een nuchtere terugblik.

Lees verder

BBC geeft klimaatverandering jaar lang prominente plek

De Britse publieke omroep kondigt aan dat het een jaar lang series en programma’s zal brengen om de klimaatcrisis uit te leggen en te onderzoeken. De BBC werkt daarvoor ook samen met David Attenborough die na zijn kenmerkende, soms bekritiseerde, neutrale natuurverslaggeving nu toch zegt dat we niet langer “spelletjes kunnen spelen”.

Lees verder

In Zuidelijk Afrika heeft recordaantal van 45 miljoen mensen honger

In Zuidelijk Afrika kampt een recordaantal van 45 miljoen mensen met ernstige honger door droogte, overstromingen en de economische crisis. Vrouwen en kinderen zijn het hardst getroffen. Het Wereldvoedselprogramma van de VN luidt de alarmbel.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

Dis-closures of the commons (Proposal for a new concept)

In the chapter on ‘the creation of the urban commons’, in his book Rebel Cities, the social geographer David Harvey admits that commons might need enclosures: “There is much confusion over the relationship between the...

Lees verder


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GetBasic · Vooruitgangstraat 333/11 · Brussel 1030 · Belgium