Copy
Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

Interview met Marc Van Ranst: "De mensen zien professor voor een naam staan en geloven wat die zegt al is het de grootste onzin"

Viroloog Marc Van Ranst is moe. Dat hebt u zelf al kunnen aflezen in de groeven van zijn gezicht tijdens één van zijn tv-optredens. Acht maanden lang het beleid in de juiste richting duwen, laat zijn sporen na. Maar nu de cijfers weer de verkeerde richting uitgaan, is er geen tijd voor rust. “Wij hebben heel zorgvuldig een band opgebouwd met het publiek. Immunologen en virologen weten hoe fragiel dat is. Wanneer de overheid dan één van die mensen, die open brieven schrijft om er zich vervolgens van te distantiëren, prominent in het adviesorgaan opneemt en een heel aantal ander er uit bonjourt - vaak diegenen die wat kritisch waren tegenover de overheid -, dan kan je heel snel in heel grote problemen geraken.”

Lees verder

Mag je niet rondlopen met T-shirt met klimaatboodschap? 6 jonge leden van 'Climbers for Future' getuigen over arrestatie in Brussel

  Zondag 20 september was het autoloze zondag in Brussel. Net zoals vele anderen trokken ook wij de straat op....

Lees verder

Actie tegen invoer Canadees CETA-hormonenvlees via Gentse zeehaven

Op woensdag 23 september voeren boeren, klimaatjongeren, burgerinitiatieven en gele hesjes samen actie tegen het akkoord van North Sea Port met de haven van Québec in het kader van het CETA-verdrag tussen Canada en de EU. Zij verklaren de haven CETA-Mercosur vrij.

Lees verder

Veeteelt in EU stoot meer uit dan alle auto's en bestelwagens samen

De veeteelt in de Europese Unie is goed voor 17 procent van de totale uitstoot en veroorzaakt zo meer schade aan het klimaat dan alle auto's en bestelwagens bij elkaar. Volgens een analyse van Greenpeace kan de EU enkel zijn klimaatdoelen halen als de veestapel wordt verminderd.

Lees verder

Vlaams Vredesinstituut: 'Vergunningen voor doorvoer militair materieel in Vlaanderen op historisch dieptepunt'

Het aantal aangevraagde en uitgereikte vergunningen voor de doorvoer van militair materieel over Vlaams grondgebied heeft in 2019 een absoluut dieptepunt bereikt, zo blijkt uit de analyse van het Jaarverslag Buitenlandse Wapenhandel 2019 die het Vlaams Vredesinstituut vandaag in de Commissie Buitenlands Beleid van het Vlaams Parlement voorstelde.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

Belgische wetenschappers vinden link tussen klimaatverandering en ontstaan nieuwe pathogenen

Terwijl vandaag alle ogen gericht zijn op COVID-19, een virus dat zo’n anderhalf jaar geleden voor het eerst de mens bereikte, sluimeren elders in de wereld microben rond van duizenden jaren oud. Ze zijn minstens zo schadelijk, en minstens zo moeilijk te bestrijden. Leishmaniase is er daar één van. Wetenschappers van het Instituut voor Tropische Geneeskunde in Antwerpen (ITG) deden onderzoek naar het beestje in de Peruviaanse Andes, en vonden nieuwe aanwijzingen dat het ontstaan van nieuwe ziekten en klimaatverandering hand in hand gaan. Hun onderzoeksresultaten verschijnen deze week in het Amerikaanse vakblad PNAS.

Lees verder

Klimaatfestival Antwerpen 14-18 oktober: een cultureel-filosofische blik op klimaatverandering

Antwerpse organisatie Troebel organiseert in oktober voor het eerst een 5-daags festival rond klimaatverandering. Kunnen cultuur en filosofie bijdragen aan een groene toekomst?

Lees verder


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GetBasic · Vooruitgangstraat 333/11 · Brussel 1030 · Belgium