Copy
Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

De vakbonden gaan staken voor meer loon. Deze grafiek legt uit waarom

De vakbonden plannen op 29 maart een ‘brede actiedag met stakingen in diverse bedrijven en instellingen in de privésector’. Reden is de zo goed als onbestaande marge in de loononderhandelingen. “Jammer genoeg wijzen de werkgevers elke mogelijkheid af om loonsverhogingen van meer dan 0,4% toe te laten”, zeggen de vakbonden. Een grafiek maakt duidelijk wat er met de lonen en winsten aan de hand is.

Lees verder

De politieman die Mawda doodde gaat in hoger beroep

Tot onze ontsteltenis hebben wij vernomen dat de politieman die de kleine Mawda heeft doodgeschoten, in beroep gaat tegen een voor hem zeer gunstig vonnis. Ter herinnering: ondanks alle fouten die hem ten laste werden gelegd, kreeg de politieagent slechts een voorwaardelijke gevangenisstraf van een jaar. Bovendien werd de Belgische Staat veroordeeld tot het betalen van de schadevergoeding aan de ouders.

Lees verder

Haantjesgedrag van Weyts jaagt onderwijsveld andermaal in de gordijnen

Volgens minister Weyts kunnen leerlingen van de tweede graad secundair onderwijs vanaf 29 maart opnieuw naar school en kunnen na de paasvakantie alle leerlingen opnieuw fysiek les volgen. Daarmee jaagt hij het onderwijsveld andermaal in de gordijnen. In een gemeenschappelijke verklaring stellen de onderwijsvakbonden dat de beslissing tot versoepeling te vroeg komt.

Lees verder

Fukushima: Naar de kern van de ramp

Energie-expert bij Greenpeace Jan Vande Putte bezocht Fukushima in de dagen na de ramp en vervolgens elk jaar in de afgelopen 10 jaar. "Deze trieste verjaardag herinnert ons aan de kwetsbaarheid van kerncentrales”, zegt hij. Vande Putte is dan ook opgelucht dat in België kernenergie geen toekomst meer heeft. Met de kerncentrales verdwijnt bovendien een belangrijke hinderpaal voor de verdere ontwikkeling van hernieuwbare energie.

Lees verder

Rijke landen vaccineren één persoon per seconde, terwijl de armste landen nog geen enkele dosis kunnen toedienen

VS, VK en EU blokkeren voorstellen bij WTO om armere landen sneller aan vaccins te helpen.

Lees verder

Beste minister Weyts, ik verdrink en ik ben niet de enige

  Beste AP Hogeschool, Beste politici, Beste minister Weyts,   Ik ben Sofie Aerts, studente journalistiek aan de AP Hogeschool....

Lees verder

Vaccins: al 100.000 handtekeningen voor Europees Burgerinitiatief voor opheffing COVID-19 patenten

Het Europees burgerinitiatief "No Profit on Pandemic", een coalitie van meer dan 200 middenveldorganisaties uit 14 Europese landen, heeft vandaag de eerste drempel van 100.000 handtekeningen bereikt.

Lees verder

De Afschaffing: Aflevering 5 - Advocate Joke Callewaert over het Strafrecht en Transmigranten (Deel 1)

De Afschaffing is een nieuwe podcast over hoe de afschaffing van politie, gevangenissen en het rechtssysteem eruit zou kunnen zien hier in België. We onderzoeken de geschiedenis van hoe deze systemen ontstaan zijn, hun hedendaagse realiteiten, en vooral, wat voor alternatieven we samen kunnen bouwen. Als je geïnteresseerd bent om mee te werken aan het creëren van deze podcast, of om geïnterviewd te worden, contacteer dan DeAfschaffing@gmail.com.

Lees verder

Amy Poehlers ‘Moxie’: De Riot Grrrls van Generation Z

Voor haar tweede film als regisseur blaast actrice Amy Poehler, bekend van o.m. de absurde sitcom ‘Parks and Recreation’, de ‘riot grrrl’-spirit nieuw leven in. ‘Moxie’ is een bitterzoete highschool-komedie die de seksistische clichés van dit Hollywood subgenre onderuit haalt via een Generatie Z-verhaal dat inspiratie sprokkelt bij Generatie X. Verwacht geen genadeloze aanklacht of subtiele, contemplatieve cinema. Poehler kiest voor uitvergroting en ridiculisering om de toxische sociale orde van het Amerikaanse schoolleven onderuit te halen en verbindt rebellie met humor. Aangevuld met een ode aan ‘Bikini Girl’, de legendarische feministische nineties punkband.

Lees verder

1712 jaarrapport: 8.059 unieke oproepen over 11.305 slachtoffers van geweld

In 2020 kreeg hulplijn 1712 8.059 unieke oproepen over 11.305 (mogelijke) slachtoffers van geweld, misbruik of kindermishandeling. Dit is een stijging van 49% oproepen en 53% meer slachtoffers. Hiermee kreeg 1712 het hoogste aantal oproepen ooit.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

Week van de waarheid voor Vlaamse waterplannen

Nog tot 14 maart kunnen burgers hun stem laten horen over het waterbeleid in Vlaanderen. De watercoalitie (BBL, Natuurpunt, Join For Water, Waterland, West-Vlaamse Milieufederatie en Gents Milieufront) formuleert zes punten waarop de voorliggende stroomgebiedbeheerplannen bijgestuurd moeten worden: van meer riolering tot minder mest.

Lees verder


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GetBasic · Vooruitgangstraat 333/11 · Brussel 1030 · Belgium