Copy
Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

Extreemrechts stoppen in 2023? Ico Maly: "moeilijk, maar niet ondenkbaar"

In dit korte videogesprek (11:33) met Tjhoi Ng Sauw vat Ico Maly zijn these samen dat het wel degelijk mogelijk is de opmars van extreemrechts te stoppen tegen de parlementsverkiezingen van 2024.

Lees verder

Volgende klimaattop wordt geleid door baas oliebedrijf: “Waanzin”

De Verenigde Arabische Emiraten hebben de voorzitter van de volgende klimaattop bekendgemaakt: Sultan Ahmed Al Jaber, ceo van staatsoliebedrijf Adnoc. Onbegrijpelijk, zeggen milieuorganisaties.

Lees verder

90 procent van de mensheid krijgt te maken met droogte en hitte

De toenemende impact van hitte en droogte samen zal in de toekomst meer dan 90 procent van de wereldbevolking treffen, waarschuwt de Universiteit van Oxford. Daardoor dreigt de ongelijkheid toe te nemen en krijgt de natuur het moeilijker om CO2 op te nemen uit de atmosfeer.

Lees verder

Na superwinsten, nu ook supersteun in de pijplijn voor Engie

Er is een akkoord tussen de regering en Engie. Of beter, er is één stap meer gezet ernaartoe. De volgende maanden zullen uitwijzen of dit in de praktijk werkelijk zo zal zijn. Maar de toon is gezet. Engie wordt allerlei steun beloofd als ze de twee minst oude kernreactoren toch maar wil verlengen. Ondertussen rijft het bedrijf de miljarden van klanten maar binnen, met de verkoop van veel te dure elektriciteit.

Lees verder

Een half persoonsvolgend budget… en dan moet je dankbaar zijn?

Simon, bekend uit Down The Road, staat al 5 jaar op de wachtlijst voor een persoonsvolgend budget. Met zo’n budget zou hij de nodige ondersteuning kunnen betalen om onafhankelijker te leven. Net als 1100 andere mensen kreeg hij onlangs echter maar de helft van dit budget. Zijn mama schreef ons een pakkende getuigenis, we vullen aansluitend aan met een extra woordje uitleg over het experiment, standpunten en de mogelijkheid om in beroep te gaan.

Lees verder

Ontruiming bezetting Lützerath: ‘Als staat niet beschermt tegen planetaire destructie nemen we heft in eigen handen’

De Duitse politie is 10 januari in de vroege ochtend begonnen met de ontruiming van Lützerath, een dorpje dat reeds twee jaar bewoond wordt door milieuactivisten. Met hun actie beogen ze de uitbreiding van de naastgelegen bruinkoolmijn tegen te houden. Ondertussen hebben meer dan duizend activisten zich in het dorpje verzameld, waaronder een twintigtal Belgen, met als doel te blijven.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

Het verdriet van Europa, drama in vele bedrijven. Een voorbeschouwing

  In de loop van de 19de eeuw kwam als gevolg van de Industriële Revolutie het industrieel kapitalisme op. Dit ging gepaard met een sterk overheersend agressief imperialisme, een systeem waarbij de financiële elite met geweld land, arbeid,...

Lees verder


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GetBasic · Vooruitgangstraat 333/11 · Brussel 1030 · Belgium