Copy
Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

Open Brief: "Mijn vertrouwen in de politie kreeg een deuk"

Myrthe Asta Marnef is 20. Ze heeft een zwarte papa en een witte mama. Ze woont in Borgerhout en studeert Jazz aan het KASK in Gent. Wat een gezellig avondje moest zijn met vrienden in Antwerpen eindigde in een koude cel. Ze moest als enige vrouw van kleur haar identiteitskaart tonen en werd in de combi gesleurd, terwijl haar witte vrienden en vriendinnen naar huis mochten ... Ze doet hier het relaas van de mensonterende behandeling en de denigrerende opmerkingen die ze moest ondergaan.

Lees verder

De les van de Duitse overstromingen: bereid je voor op het onvoorstelbare

Een maand nadat de dodelijke overstromingen West-Duitsland overspoelden, zijn de overlevenden nog altijd in shock terwijl ze hun gemeenschappen proberen herop te bouwen. Experts waarschuwen dat dergelijke rampen steeds vaker zullen voorkomen.

Lees verder

Historisch akkoord over veiligheid kledingfabrieken afgesloten

Kledingmerken en vakbonden zijn het eens geraakt over een nieuw akkoord over gebouw- en brandveiligheid in kledingfabrieken. Het nieuwe akkoord geldt niet alleen voor de kledingfabrieken in Bangladesh, maar kan ook uitgebreid worden naar andere productielanden. Schone Kleren Campagne en achACT, vertegenwoordigers van het internationale netwerk Clean Clothes Campaign in België, zijn verheugd over dit nieuwe akkoord.

Lees verder

WWF: "Natuurherstel maakt ons weerbaarder tegen overstromingen"

  Het rapport toont aan dat het herstel van natuurlijke rivierlopen economisch voordeliger is dan traditionele oplossingen met harde infrastructuur....

Lees verder

Open brief: humanitair asiel voor alle groepen in gevaar

In een open brief aan de regering roept de Centrale Vrijzinnige Raad op om bij de repatriëring uit Afghanistan ook aandacht te besteden aan groepen die door de Taliban geviseerd worden en daardoor moeten vrezen voor hun veiligheid. Humanisten, atheïsten, de LGBTQIA+-gemeenschap, levensbeschouwelijke minderheidsgroepen, etc. moeten in ons land de mogelijkheid kunnen krijgen om humanitair asiel aan te vragen.

Lees verder

Hoe moderne slavernij de ontbossing van de Amazone voedt

De piek in het verlies van regenwoud onder president Jair Bolsonaro zorgt voor internationale verontwaardiging. De arbeiders die de bomen kappen, vaak in miserabele omstandigheden, blijven onzichtbaar.

Lees verder

Caribische eilanden in het oog van de klimaatstorm: "Minste uitstoot, meest kwetsbaar"

Stijgende temperaturen, terugtrekkende gletsjers, oceaanverzuring, tropische cyclonen ... Latijns-Amerika en het Caribisch gebied worden bedreigd door een optelsom van klimaatextremen, blijkt uit nieuw onderzoek van de Wereld Meteorologische Organisatie. Vooral kwetsbare bewoners van kleine eilandstaten worden nu al getroffen.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

Welkom Zapatistas! 500 jaar verzet tegen kolonisatie in Latijns-Amerika

  Een delegatie van 170 Zapatistas en leden van het CNI (Nationaal Congres van Inheemsen) uit Chiapas, Mexico is klaar om per vliegtuig de oversteek naar Europa te maken om de lang aangekondigde Viaje por...

Lees verder

Iran: Gelekte videobeelden uit Evin-gevangenis tonen glimp van wreedheden tegen gevangenen

Amnesty International analyseerde gelekte bewakingsbeelden waarop de vreselijke mishandeling van gevangenen in de Evin-gevangenis in Teheran (Iran) te zien is. Volgens Amnesty tonen de beelden nog maar eens aan hoezeer de straffeloosheid heerst in Iran voor gevangenisbewakers die gevangenen folteren en onderwerpen aan andere wrede, onmenselijke en vernederende behandelingen.

Lees verder

Betere loon-en arbeidsvoorwaarden kunnen het chauffeurstekort wel oplossen

Het chauffeurstekort is terug van nooit weggeweest. Volgens Flows zijn er zo’n 400.000 chauffeurs tekort in de Europese Unie en ook in België gaat 42% van de chauffeurs binnen de 10 jaar op pensioen. De vraag van 1 miljoen is dan ook: hoe lossen we dit probleem op?

Lees verder


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GetBasic · Vooruitgangstraat 333/11 · Brussel 1030 · Belgium