Copy
Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

"Door wat in India gebeurt 'rellen' te noemen, zijn media medeplichtig aan het goedpraten van pogroms"

Op de tweede dag van het bezoek van de Amerikaanse president Trump aan India spoedde de 22-jarige kleermaker Faizan zich...

Lees verder

Super Tuesday: Bernie Sanders gaat winnen, eindzege nog steeds zeer onzeker

Op Super Tuesday, dinsdag 3 maart, gaan er veertien Democratische voorverkiezingen in één dag door. Ook na de uitslag van de voorverkiezing in South Carolina, waar Joe Biden zijn eerste overwinning behaalde, blijft Sanders de grootste kanshebber. Toch is de strijd ook na 3 maart nog lang niet gestreden. Bovendien is het maar de vraag of die strijd wel eerlijk zal verlopen. In 2016 heeft het Democratisch partijapparaat al getoond hoever het wil gaan om een eigen kandidaat te saboteren.

Lees verder

Heidi Lenaerts: "Onbegrip voelt erger dan de ziekte zelf"

Amper enkele dagen geleden (29.02.2020) was het Rare Disease Day, een dag in teken van zeldzame ziekten én de mensen die eraan lijden. Een dag waarop zichtbaarheid gevraagd wordt voor de pijnlijke problematieken die ermee gepaard gaan. Onzichtbaarheid treft niet alleen de zeldzaam zieken, ook heel veel chronisch zieken lijken aan de buitenkant weinig te mankeren. Wat je niet kan zien, zit wellicht tussen je oren, toch?

Lees verder

MIT-onderzoek: “Rapport OAS over verkiezingen Bolivia was fout en bewust misleidend”

Een aantal onderzoekers van het onderzoeksinstituut MIT in de VS onderzocht de rapporten van de OAS over de verkiezingen van 20 oktober 2019 in Bolivia. De besluiten van de OAS over verkiezingsfraude blijken onjuist en vooringenomen. Ze werden onkritisch overgenomen door de media wereldwijd en ingezet als cruciaal onderdeel van de rechtse staatsgreep.

Lees verder

“De opgeschorte toekomst van Rojava", een beeldverslag ter plaatse

Wat blijft er over van de autonome regio Rojava in het noorden van Syrië na de terugtrekking van de VS en de Turkse militaire operaties in de regio? Rojava zag het daglicht in 2014 na de slag om Kobane. Chris Den Hond en Mireille Court filmden in 2019 ter plaatse hun tweede reportage. Rojava, een vergeten regio? Onterecht.

Lees verder

De wereld volgens Darp en Westerman

In ‘De wereld volgens Darp’ levert Frank Westerman een visitekaartje af van dertig jaar gestileerde journalistiek - of moet ik zeggen literaire non-fictie? - waarin persoonlijke elementen harmonieus vermengd worden met grote maatschappelijke gebeurtenissen. Zijn boeiende zoektochten brachten hem naar plaatsen verspreid over heel de wereld, maar dan vaak op plekken en in gesprekken met mensen die nooit het (wereld)nieuws zullen halen. Inzoomen op het kleinschalige met in het achterhoofd de grotere context. Dat is niet alleen het handelsmerk van iemand als Geert Mak, maar ook Frank Westerman.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

De kampen van Lesbos zijn 'Afghanistan in Europa'. Een reisverslag

De wantoestanden in de kampen voor vluchtelingen op het Griekse eiland Lesbos zijn geen recent fenomeen. Toch kwamen ze pas recent terug in de mediabelangstelling. Peter Peene uit Langemark ging een week ter plaatse om als vrijwilliger te helpen voor de ngo Because We Carry. Dit is een redactionele samenvatting van zijn relaas, een verhaal van solidariteit en medeleven.

Lees verder


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GetBasic · Vooruitgangstraat 333/11 · Brussel 1030 · Belgium