Copy
Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

Actie Extinction Rebellion Antwerpen:"Vertel de waarheid”

Leden van de klimaatbeweging Extinction Rebellion hebben dinsdagavond 11 februari 2020 een anti-pub actie uitgevoerd in het centrum van Antwerpen. Bij deze actie hebben ze de reclameposters in de bushokjes vervangen door hun eigen posters met daarop een parodie van het logo en de slogan van de Stad Antwerpen. Hiermee claimt Extinction Rebellion de publieke ruimte waarin dagelijks reclame wordt gemaakt voor de consumptiemaatschappij. Nu gebruikt ze die ruimte om de stad Antwerpen te confronteren met hun gebrek aan grondige milieu- en klimaatmaatregelen.

Lees verder

Greenpeace: Fossiele industrie veroorzaakt 4,5 miljoen doden per jaar

Luchtvervuiling door verbranding van fossiele brandstoffen veroorzaakt naar schatting 4,5 miljoen doden per jaar wereldwijd. Dat stelt Greenpeace Zuidoost-Azië in een nieuw rapport.

Lees verder

De feministe in Rebecca Solnit

De recent vertaalde boeken: ‘Mannen leggen me altijd alles uit' en ‘De moeder aller vragen’ zijn, zoals Rebecca Solnit zelf formuleert, ‘een rondleiding door een bloedbad, een ode aan de bevrijding en de solidariteit, aan begrip en empathie, en ten slotte is het een verkenning van de woorden en middelen die we kunnen gebruiken om al die dingen nader te onderzoeken’. Het is een zeer rijke rondleiding geworden. 

Lees verder

Monopolie van Big Pharma schaadt ontwikkelingslanden 

Patenten op medicijnen maken het ontwikkelingslanden onmogelijk een competitieve industrie te ontwikkelen, ondanks het feit dat ze in sommige gevallen die patenten mogen breken, zeggen Claire Lim en Jomo Kwame Sundaram.

Lees verder

Liberalisering van elektriciteit is economisch en sociaal nefast

De totale vrijmaking van de elektriciteits- en aardgasmarkt dateert ondertussen al van 12 jaar geleden. Maar wat is het resultaat? Een enorme prijsstijging voor de consument en een toename van ‘energiearmoede’. Na 12 jaar van dat falen, vraagt het ABVV een wijziging van methode. De socialistische vakbond pleit voor een investeringsplan in de energiesector dat ernstig, geloofwaardig en overlegd is. Gezien de snel stijgende elektriciteitsprijzen en de daaruit voortvloeiende toenemende energiearmoede eist het ABVV om de BTW op elektriciteit terug op 6% te brengen. 

Lees verder

Sprinkhanen bereiken het noorden van Oeganda

De sprinkhanenplaag heeft net twee nieuwe districten in het noorden van Oeganda getroffen. Intussen woedt de plaag over Kenia, Ethiopië en Somalië en vormt ze een bedreiging voor Soedan en Zuid-Soedan. Er duiken ook berichten op over zwermen in Tanzania.

Lees verder

Beweging.net en ACV: organiseer het verzet rond ‘de kwesties die er toe doen’

Te midden van het haast onontwarbare kluwen van partijen die over mekaar heen struikelen met het oog op de vorming van een federale regering (acht maanden na de verkiezingen) was het een hele opluchting de voorzitter van beweging.net aan het woord te horen. Op de nieuwjaarsreceptie van Beweging.net (23/01) vroeg hij om het niet te ingewikkeld te maken. Laten de partijen zich nu eens concentreren op ‘de kwesties die er toe doen’.

Lees verder

Syrische en Turkse troepen in open oorlog verwikkeld in Idlib

Het aanhoudend geweld in Idlib, het laatste bolwerk van de islamistische oppositie in Noordwest-Syrië, neemt escalerende internationale proporties aan.

Lees verder

Manager grootste pester op het werk

Koen ging na zijn studie aan de slag bij de Vlaamse overheid waar hij werkte op het gebied van het...

Lees verder

Mannen, mythes, macht: Marc Descheemaecker blijft voorzitter van De Lijn

Terwijl alle media-aandacht ging naar het ontslag van Paul Lembrechts, CEO van openbare omroep VRT, besliste de Vlaamse regering Jambon in alle stilte ook de verlenging van Marc Descheemaecker als voorzitter van de openbare vervoersmaatschappij De Lijn. Als geen ander verzinnebeeldt deze man de mythe van de almachtige, competente manager die orde op zaken brengt.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

Radio Mukambo 437 - Betoverende Ritmes

Deze week is het (bijna) al Brazilië dat de klok slaat, want Radio Mukambo neemt je mee van het noorden naar het noordoosten. We beginnen met Fio de Teia, een mooie cross-over van ritmes uit...

Lees verder


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GetBasic · Vooruitgangstraat 333/11 · Brussel 1030 · Belgium