Copy
Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

Eten of je huis verwarmen? Stevenen we af op een winter vol protest in Europa?

Europa staat deze winter voor een grote sociale test, zeggen experts. Aangewakkerd door de stijgende energie- en voedselprijzen uiten burgers in België, Groot-Brittannië of Spanje steeds vaker hun ontevredenheid. Deze sociale onrust wordt versterkt door een ontwricht klimaat en de oorlog in Oekraïne die nog steeds voortduurt.

Lees verder

De ondraaglijke lichtheid van Conner Rousseau over racisme

Dat Vooruit-voorzitter Conner Rousseau zich ergens tussen fascisten en wokers opstelt, noemt Nina Henkens ‘politieke leegheid’.

Lees verder

Minstens 1600 erkende vluchtelingen geblokkeerd in opvangcentra

De uitstroom van erkende vluchtelingen uit de opvangcentra wordt bemoeilijkt door een tekort in het woningaanbod, zegt Orbit vzw. Daardoor zijn er weinig plaatsen beschikbaar in de centra, wat de huidige opvangcrisis versterkt.

Lees verder

Oekraïne: alarmkreet voor Europa

In de nasleep van de Russische invasie in Oekraïne heeft Europa de controle verloren over zijn politieke lot, economie en milieu. Het wordt duidelijk dat de neoconservatieven van de VS erin geslaagd zijn een oorlogszuchtige, anti-Russische stemming in Europa te creëren door middel van een ongekende informatieoorlog. De gevolgen daarvan zullen pas over enige tijd duidelijk worden. De voortekens van wat ons te wachten staat dienen zich echter al aan.

Lees verder

Verlenging van de levensduur van Doel en Tihange ? Veel te gevaarlijk!

Het project van looptijdverlenging van twee oude kernreactoren, Tihange 3 en Doel 4, mag om verschillende redenen niet doorgaan. De Vivaldi-regering moet gestopt worden.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

Requiem voor de Amerikaanse Droom (bespreking deel 2)

Gisteren las je deel 1 van de uitgebreide bespreking van Requiem voor de Amerikaanse droom door Ronald Decelle. Vandaag brengen we je het tweede deel, morgen het derde.

Lees verder

Opgelet, (ambitieuze) leerkracht aan het woord

Kent u dat moment, beste lezer, het moment waarop u denkt: ‘Nu kan ik niet zwijgen; dit kan ik echt niet zomaar laten passeren.’ Het moment waarop u, vanuit een verbazing, lichte frustratie of misschien nog beter verwoord: ontgoocheling, de intense en interne noodzaak voelt om iets te delen… Als masterstudente pedagogische wetenschappen en leerkracht vond dat moment voor mij plaats op vrijdag 19 augustus 2022. De aanleiding: de uitspraken van topman van het gemeenschapsonderwijs Koen Pelleriaux.

Lees verder


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GetBasic · Vooruitgangstraat 333/11 · Brussel 1030 · Belgium