Copy
Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

VS-media zijn vrij en onafhankelijk, in tegenstelling tot Russische media ...

Dat de media in Rusland niet bepaald onafhankelijk of neutraal zijn horen we regelmatig in onze media verkondigd. Dat klopt grotendeels, hoewel enige nuancering best zou mogen. Bovendien, een even kritische kijk op onze eigen media ontbreekt volledig in dit plaatje. De Amerikaanse zender CNN etaleert zijn 'onafhankelijkheid' van het politiek systeem met een nieuwe aanwerving.

Lees verder

Staan we voor een nieuwe intifada in Palestina?

Voor de Palestijnen was het afgelopen jaar het dodelijkste sinds het einde van de tweede intifada in 2005. Ondertussen maakt de meest rechtse regering ooit zich op voor nieuwe agressies en brutaliteiten. Zopas heeft de nieuwe minister van veiligheid de Al-Aqsa moskee bezocht. Een gelijkaardig bezoek van Ariel Sharon in 2000 was het begin van de tweede intifada.

Lees verder

Charlotte Le Bons ‘Falcon Lake’: Het spookt in geest en lichaam

De Canadese actrice Charlotte Le Bon maakt haar regiedebuut met het mysterieuze coming of age-drama ‘Falcon Lake’. Een sensuele, spookachtige graphic novel-adaptatie die meer dreiging, diepgang en dubbelzinnigheid bevat dan de doorsneefilm over verwarrende kindertijd. “Adolescentie is fascinerend zolang je niet vervalt in ernst of meligheid”, benadrukt Le Bon.

Lees verder

Iraanse tiener krijgt dubbele doodstraf wegens deelname aan protesten

Op maandag heeft een Iraanse rechter een tiener veroordeeld tot de doodstraf wegens zijn deelname aan de protesten die al maanden aan de gang zijn in het land.

Lees verder

Je oude kerstboom is veel waard! Onderzoekers kunnen er hernieuwbare brandstoffen uit winnen

Jaarlijks belanden miljoenen kerstbomen rond deze periode op het stort. Uit nieuw onderzoek blijkt echter dat uit dennennaalden van afgedankte kerstbomen een vloeistof kan worden gewonnen die kan dienen als waterstofdrager en grondstof voor andere producten.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

Nieuwjaarsboodschap van mensen met een verstandelijke beperking

William Boeva schreef in september een open brief over de beeldvorming van personen met een beperking in de media. Er werd sterk op gereageerd. Helaas zagen wij dat deze discussie vooral over mensen met een beperking werd gevoerd en niet door hen.

Lees verder

Kreeften levend verpakt in rekken Delhaize

Animal Rights kreeg videobeelden en fotomateriaal toegestuurd van hoe levende kreeften in plastic verpakkingen liggen te wachten op de dood bij supermarkt Delhaize in Asse. De dieren worden als eindproduct verpakt terwijl ze nog in leven zijn. 

Lees verder

Uitnodiging: Mondiaal Halle organiseert herdenkingsplechtigheid Patrice Lumumba

Lees verder


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GetBasic · Vooruitgangstraat 333/11 · Brussel 1030 · Belgium