Copy
Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

Zwartboek E-commerce legt wanpraktijken Post NL, GLS en DPD bloot

Deze vrijdag is Black Friday, maar gisteren was het Zwarte Maandag. Dat maakt socialistische vakbond BTB-ABVV duidelijk in haar net gepubliceerde ‘zwartboek e-commerce’. Daarin lees je hoe postbedrijven Post NL, GLS en DPD geen enkele verantwoordelijkheid opnemen en hun chauffeurs als moderne slaven behandelen.

Lees verder

Vivaldi: meer bewapening en holle woorden rond nucleaire ontwapening

De ministers van Defensie en Buitenlandse Zaken hebben afgelopen week hun beleidsnota’s voorgesteld. Ze zijn niet alleen ronduit ontgoochelend, maar voor een centrumlinkse regering met groenen en sociaaldemocraten zelfs beschamend te noemen. Van de pacifistische wortels van deze partijen is maar weinig in de beleidsplannen terug te vinden.

Lees verder

Aboriginal-geneeskunde veelbelovend in kankerbehandeling

Deense onderzoekers hebben in een Australische plant een stof gevonden die het vermogen afremt van kankercellen om zich te verdedigen tegen chemotherapie. De plant stond bij de Aboriginals al bekend om zijn geneeskrachtige werking.  

Lees verder

Drie redenen voor het debacle van de COP26

Grieks econoom Yanis Varoufakis ziet drie redenen waarom de laatste klimaatconferentie opnieuw een debacle is geworden: een wereldwijd probleem van free-riding (de onrechtmatige overconsumptie van basisgrondstoffen door de grote bedrijven), het gebrek aan internationale coördinatie en ... het kapitalisme.

Lees verder

Code switching

Het gedicht 'Code switching' van Avery Bertrand werd door de jury van de schrijfwedstrijd 'Het Vrije Woord', ter ere van het twintigjarig bestaan van Kif Kif, gekozen tot winnaar in de categorie 'poëzie'.

Lees verder

Word jij onze nieuwe collega?

Jij kent www.DeWereldMorgen.be misschien wel als een onafhankelijk mediaplatform. Maar eigenlijk zijn we in de eerste plaats een beweging. Wij ijveren voor een duurzame, sociale en democratische samenleving en doen dat door samen met een breed netwerk van vrijwilligers en burgerjournalisten media te maken. Wil je meehelpen om deze mediabeweging mee vorm en inhoud te geven?

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

9 Klimaatactivisten gevangen genomen nog geen week na COP26

Nog geen week na de COP26 kwam er een veroordeling voor negen klimaatactivisten in het Verenigd Koninkrijk. Negen activisten van Insulate Britain werden op 17 november tot politieke gevangenen veroordeeld vanwege het blokkeren van (snel-)wegen. Er werd iemand veroordeeld tot zes maand en iemand anders tot vier maand. De andere zeven kregen een celstraf van drie maand. Allen moeten de straf minstens half uitzitten en iedereen kreeg eveneens boetes van enkele duizenden euro.

Lees verder

Luc Vankrunkelsven publiceert 10e boek over Brazilië

Ik was gisterenavond 22/11 samen met Dirk Ameel door Wervel Cerradogroep in het Leuvense Sint-Michielscentrum uitgenodigd om commentaar te geven bij ‘Een wereld van verdoken slavernij’, het tiende boek dat Luc Krunkelsven schreef over de...

Lees verder


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GetBasic · Vooruitgangstraat 333/11 · Brussel 1030 · Belgium