Copy
Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

Drie redenen om het spoorpersoneel te steunen

Vier spoorexperten vragen naar aanleiding van het sociaal conflict bij de NMBS aandacht voor een aantal voorstellen om de federale regering er toe te brengen de spoorwerkers te beschermen, de rol van de NMBS als openbare dienst te vrijwaren en, vooral, om massaal te investeren in de Belgische spoorwegen.

Lees verder

Nieuwjaarsbrief 2020 van Lieven De Cauter: De gemeenschappelijke wereld

‘Wie wakker is weet dat er één gemeenschappelijke wereld bestaat, wie slaapt sluit zich op in zijn eigen wereld’. Dit...

Lees verder

Transgenders en hun strijd op de arbeidsmarkt

Ondanks het feit dat ik al vele politici en media gecontacteerd heb over de problemen die transgenders ondervinden, leek ik te spreken voor dovemansoren. Dit geeft duidelijk weer dat we in deze maatschappij zeer selectief omgaan met antidiscriminatie en quota. “Gelijkheid” is eerder gebaseerd op resultaten dan op gelijke behandeling.

Lees verder

Langdurig zieken willen niet zinloos liggen wezen

Een nieuw jaar, een verse kans om anders te durven kijken naar mensen die nooit meer vrij van mankenten zullen leven, kortweg: de mankemensen. Als je 't mij vraagt, zijn we in essentie allemaal (een beetje) mankemens, want niemand is ooit honderd procent fysiek, mentaal en sociaal gezond, toch?

Lees verder

'Make Noise' tegen Ineos: geld van hardwerkende Vlaming naar vervuiling van ’t stad

Een coalitie van een 50-tal activisten van Youth For Climate, Students for Climate Antwerpen, Extinction Rebellion Antwerpen, Make Noise For Climate, Red Fox Antwerpen, Animal Resistance en Antwerpen Schaliegasvrij voerden zondag 5 januari een ludieke actie op de nieuwjaarsreceptie van de Stad Antwerpen. Zij hebben met een carnavaleske pop van Bart De Wever en grote spandoeken de aandacht gevestigd op de ‘onverantwoordelijke investeringen van de Stad Antwerpen en de Vlaamse overheid in Ineos’ Project One, de nieuwe plasticproductie-installatie die in 2020 gebouwd wordt in de haven van Antwerpen.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

'War, war never changes'

“War. War never changes. The Romans waged war to gather slaves and wealth. Spain built an empire from its lust for gold and territory. Hitler shaped a battered Germany into an economic superpower. From the...

Lees verder


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GetBasic · Vooruitgangstraat 333/11 · Brussel 1030 · Belgium