Copy
Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

#StaOpTegenRacisme: “We zijn het beu, geen racisme in onze stad!”

Op de internationale dag tegen racisme organiseerde Platform 21/03 meer dan 21 acties in 14 Belgische steden tegen racisme en discriminatie. Er werd stilgestaan, nagedacht, geluisterd en geroepen. Allemaal samen tegen onrecht, zo ook in Antwerpen waar wij aanwezig waren.

Lees verder

COVID-19: vier lastige vragen voor Ben Weyts vanuit het onderwijsveld

Weyts probeert met zijn goed uitgekiende communicatiestrategie een goede beurt te maken in de media. Vanuit het onderwijsveld hoor je echter steeds meer berichten over zijn falend beleid. In dit artikel vier pertinente vragen die zijn schouwspel doorprikken.

Lees verder

Nawal El Saadawi (1931-2021): afscheid van een icoon

Nawal El Saadawi is in Egypte op 89-jarige leeftijd overleden. Haar hele leven lang stond ze onverschrokken op de barricades.

Lees verder

Vierdaagse werkweek in Spanje?

De roep om een betere werk-privébalans klinkt steeds luider. Thuiswerk tijdens de coronapandemie toont aan dat de klassieke vijfdaagse werkweek op kantoor niet garant staat voor optimale productiviteit. In een maatschappij die getekend wordt door overvolle agenda’s en steeds meer burn-outs, is flexibiliteit het toverwoord en daar hoort een vierdaagse werkweek bij, of zo denkt de linkse oppositiepartij Más País in Spanje erover.

Lees verder

De urgente zoektocht naar hoe we moeten omgaan met seksueel geweld en verkrachting

Recent werden twee mannen veroordeeld tot celstraffen met uitstel voor een verkrachting in de toiletten van een dancing in de Overpoortstraat. De feiten zijn even triest als misselijkmakend. Daarbovenop draagt de gekleurde berichtgeving in verschillende media bij tot verdere kwetsuren en trauma, wat bij velen met ons de verontwaardiging en de angst voedt.

Lees verder

Youth for Climate doorbreekt stilte: "Het moet nu"

Na een stil coronajaar laat Youth for Climate opnieuw van zich horen. Vrijdag 19 maart kwamen de klimaatspijbelaars samen in de Wetstraat in Brussel, net als jongeren in 700 andere steden ter wereld, om politici duidelijk te maken dat naast de coronacrisis ook de klimaatcrisis dringende actie vereist.

Lees verder

Vrouwenrechten, daar onderhandel je niet over!

  Met duizenden vrouwen staan ze al dagen op straat in Turkije. Allen zijn ze boos over de terugtrekking van...

Lees verder

Geachte minister van ONDERwijs, (met de nadruk op ONDER)

  Ik wil u graag even meegeven wat er ondertussen leeft binnen het onderwijsveld: "Hoe lang gaan we dit nog...

Lees verder

Actieweek sociale dumping ABVV: symbolische en echte actie

Maandag 22 maart start de actieweek sociale dumping van het ABVV. Deze actieweek staat in het teken van de handhaving. Al jaren vragen we een versterking van de inspectie -en politiediensten die de sociale dumping bestrijden. Sociale dumping is nog steeds een kanker die moet weggesneden worden en dit kan alleen met sterke inspectiediensten.

Lees verder

Dr. Aissa Naranjo getuigt: “Tekorten in Cuba groter dan ooit, het is een cocktail van verstikkende blokkade en pandemie”

De coronacrisis toont hoe Cuba erin slaagt zijn bevolking te beschermen dankzij preventie en een sterke eerstelijnszorg. Toch is de strijd tegen het virus niet eenvoudig voor een land met weinig middelen. Daarom steunen Cubanismo.be en Viva Salud met een paaseierenverkoop de Cubaanse gezondheidswerkers in hun strijd tegen corona. In een video-interview getuigt de Cubaanse dokter Aissa Naranjo over de dringende medische noden van een land dat zelf medische hulp exporteert.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

Bleri Lleshi: ‘Wat na corona?’ Brief aan Vlaanderen

  Filosoof Bleri Lleshi stelt zijn nieuwste boek voor. Niet in levende lijve, maar in een livestream vanuit de Turbinezaal. Lleshi gaat in gesprek met Stéphanie De Maesschalk (UGent, centrumarts in opvangcentrum voor asielzoekers (Fedasil)). In zijn nieuwste boek...

Lees verder


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GetBasic · Vooruitgangstraat 333/11 · Brussel 1030 · Belgium