Copy
Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

Oekraïne: geef vrede een kans

Volgens Johan Depoortere is er geen andere mogelijkheid om de oorlog in Oekraïne stop te zetten dan met onderhandelingen, waarbij wederzijdse toegevingen worden gedaan. Het alternatief is in het beste geval een jarenlange stellingenoorlog 'tot de laatste Oekraïner' of in het ergste geval een nucleair armageddon.

Lees verder

De arbeidsmarkt, mythe en realiteit van een 'evidentie'

Vraag en aanbod van werk vinden elkaar op de 'arbeidsmarkt', waar ook het loon – de prijs voor dat werk – bepaald wordt. Eenvoudig, evident, natuurlijk. Zo wordt het toch voorgesteld in de media. Klopt dat wel? Neen, zegt arbeidseconoom Paul de Beer. Guy Vanthemsche las zijn boek De mythe van de arbeidsmarkt.

Lees verder

Ultrarechtse Israëlische 'regering van duisternis' kiest voor meer dodelijke kolonisatie en discriminatie

Op 29 december informeerde leider van de Likud partij, Benjamin Netanyahu, de Israëlische president Isaac Herzog dat hij erin geslaagd was een regering te vormen. Netanyahu kwam op de proppen met de meest rechtse en ultrareligieuze regering in de geschiedenis van Israël, een megakabinet met 31 ministers.

Lees verder

Palestijns Tegendraads Leesvoer, niet de versie van de mainstream

Deze selectie Tegendraads Leesvoer concentreert zich op Palestina. Wie dacht dat het in de bezette gebieden niet erger kon worden, weet met de nieuwe regering Netanyahu beter. Zeer degelijke informatiebronnen voor de dagelijkse realiteit van de bezetting zijn de Palestijnse nieuwssite Electronic Intifada, de Britse Jewish Voice for Labour en het Israëlische + 972-Magazine.

Lees verder

Onder Lula is diversiteit aan de macht in Brazilië

De oprichting van een ministerie van Inheemse Volkeren weerspiegelt de omslag die Luiz Inácio Lula da Silva wil bewerkstelligen in zijn derde ambtstermijn als president van Brazilië. Die begon afgelopen zondag met een duidelijk doel: de schrijnende ongelijkheid in het grootste land van Zuid-Amerika aanpakken. 

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

Omgekeerde nieuwjaarsbrief 2023

Zoals elk jaar leest een ambassadeur van Grootouders voor het Klimaat een 'omgekeerde' nieuwjaarsbrief, waarin de rollen worden omgedraaid. Op 1 januari 2023 biedt Kathy Lindekens namens de Grootouders haar wensen en goede voornemens aan aan de jongeren.

Lees verder


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GetBasic · Vooruitgangstraat 333/11 · Brussel 1030 · Belgium