Copy
Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

Dit is waarom wij maandag staken

Miranda Ulens (ABVV) legt uit waarom er maandag zal gestaakt worden: 'Business as usual is voor ons geen optie meer'.

Lees verder

Sophie Maes, kinderpsychiater en systeemtherapeute: 'Wanneer een jongere zelfmoord pleegt, voelen politici zich niet verantwoordelijk'

  Het ziekenhuiscentrum Le Domaine te Eigenbrakel (Braine-l'Alleud) is een psychiatrisch centrum en verleent verschillende vormen van gespecialiseerde dienstverlening en...

Lees verder

Staken als democratische stresstest

Of je nu voor of tegen bent, elke aankondiging van een vakbondsstaking lokt wel leerrijke reacties uit over hoe wij in ons land zoal denken over een democratische samenleving. Het is helaas een wederkerend fenomeen: na de bekendmaking van acties geraakt de aanleiding ervan ondergesneeuwd onder afkeuring: ‘niet constructief’, ‘wereldvreemd’, ‘imagoschade voor ons land!’ Negatieve reclame is natuurlijk ook reclame.

Lees verder

Nationale staking: 'Verhoog het brutoloon in plaats van gefoefel in de marge'

De vakbonden zijn volop aan het mobiliseren voor de nationale stakingsdag op 29 maart. Waarom? Het conflict gaat over het nationaal loonakkoord tussen werkgevers en werknemers dat om de twee jaar onderhandeld wordt en bepaalt hoe hoog onze lonen mogen stijgen. Door de loonwet (die door de vorige regering verstrengd werd) kan dat niet meer zijn dan 0,4 procent. En dat vinden de vakbonden veel te weinig. Met de staking willen ze beweging krijgen in die onderhandelingen. "Heel veel bedrijven hebben het goed gedaan het afgelopen jaar ondanks corona en wij willen de mogelijkheid krijgen om daar te kunnen onderhandelen over een deftige loonsverhoging", klinkt het.

Lees verder

Earth Hour 2021 vraagt dringend aandacht voor oorzaken van pandemie die ons vandaag treft

Op zaterdag 27 maart van 20u30 tot 21u30 is het weer Earth Hour. Sinds maart 2020 worden we getroffen door een pandemie die het gevolg is van onze destructieve omgang met de natuur. Na een jaar van symptoombestrijding staat Earth Hour in het teken van de oorzaken van deze mondiale crisis – WWF zal hiervoor zaterdag een onthullende video verspreiden en roept iedereen op om de video te delen met de hashtag #SpeakupforNature.

Lees verder

Hoe vrijwilligerswerk ook echt kan werken

Corona maakt vrijwilligerswerk razend populair. Van vaccinatiecentra tot lokale buurtzorg, het afgelopen jaar rolden duizenden vrijwilligers elke dag hun mouwen op om te helpen waar nodig. Maar wat gebeurt er eens de pandemie in kracht afneemt? Is vrijwilligerswerk een modegril of here to stay?

Lees verder

Libanon verhoogt klimaatambitie ondanks crisis in het land

Libanon heeft zijn klimaatambitie voor 2030 verhoogd, ondanks politieke onrust, het coronavirus en de ergste economische crisis in dertig jaar tijd.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

'Ik begrijp dat er maatregelen moeten zijn, maar ook naar de gewone mens moet geluisterd worden'

  Beste, Ik schrijf omdat ik me zorgen maak over de werking van onze maatschappij. Mensen houden zich niet meer aan de maatregelen. Maar beseft onze regering hoe dit eigenlijk komt? Na een jaar corona...

Lees verder


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GetBasic · Vooruitgangstraat 333/11 · Brussel 1030 · Belgium