Copy
Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

BEKIJK: ACV-Transcom: "Spoormensen zijn fier op hun dienstverlening, krijgen niet de middelen om die te leveren"

In gesprek met DeWereldMorgen.be legt Koen De Mey uit waarom de vakbonden het noodzakelijk vinden op woensdag 5 oktober een staking te organiseren. Koen is voorzitter van ACV-Transcom, dat het spoorpersoneel van NMBS en Infrabel vertegenwoordigt.

Lees verder

Waarom haalt de EU de banden aan met een land dat al decennialang mensenrechten schendt?

Voor het eerst in tien jaar zitten Israël en de EU op 3 oktober op het hoogste diplomatieke niveau rond de tafel. Dit om de samenwerking te versterken vanwege hun "diep gedeelde democratische waarden", aldus Europees commissievoorzitster Von der Leyen. Die politiek van twee maten, twee gewichten roept vragen op, schrijft beleidsmedewerker bij ngo Viva Salud Jasper Thys.

Lees verder

BEKIJK: John Vandaele vertelt over 'De melkboer en de geschiedenis'

DeWereldMorgen.be sprak met MO*-journalist John Vandaele. Hij schreef zestig jaar geschiedenis (en meer) neer aan de hand van verhalen over zijn familie, ouders, grootouders, vrienden, dingen uit het dagelijks leven, beroepscontacten ...

Lees verder

Vrouwendorp Jinwar, een oase van vrede en zusterlijkheid in Syrië

De Italiaanse journalisten Alessia Manzi en Giacomo Sini reisden door Rojava, de Koerdische regio in Noord-Oost-Syrië en bezochten Jinwar, een eco-feministisch vrouwendorp, dat er in slaagt te overleven tussen het geweld van het Turkse leger en Islamistische extremisten, in een volledig zelfbeheerde en zelfvoorzienende gemeenschap zonder centrale leidersfiguur. Zij bezochten ook de nabije frontlijn, waar vrouwelijke brigades het gewapend verzet aanvoeren voor het zelfbestuur van de regio.

Lees verder

Ook na "historisch vonnis" gaat Shell onverstoord verder met olie- en gasprojecten

Oliebedrijf Shell werd vorig jaar bij vonnis veroordeeld voor het veroorzaken van klimaatverandering. Vandaag toont een omvangrijk data-onderzoek dat het bedrijf op grote schaal blijft investeren in olie en gas, zegt de Nederlandse organisatie Milieudefensie.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

Waarom steden het voortouw moeten nemen in de strijd tegen klimaatdestructie

Dit is de zevende voorbereidende tekst voor het Groot Klimaatdebat op vrijdag 30 september 2020 in het Groot Ongelijk, Diestsesteenweg 97, Kessel-Lo waarbij vanaf 20h experten (Serge Degheldere, Tine Hens, Nick Meynen, YvesVandenbosch) in debat gaan met gemeenteraadsleden (milieuschepen David Dessers, Bert Cornillie, Zeger Debyser, Line De Witte).

Lees verder


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GetBasic · Vooruitgangstraat 333/11 · Brussel 1030 · Belgium