Copy
Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

"Hoge winsten moeten terugvloeien naar de werknemers", de stakers aan het woord

De nationale stakingsdag op 9 november stond in het teken van de koopkracht. De werknemers willen de bevriezing van de energieprijzen, het einde van de loonnormwet die echte opslag onmogelijk maakt, en de bescherming van de loonindexering. Wij bezochten verschillende grote piketten, en laten de stakers aan het woord.

Lees verder

Dit jaar al bijna 30 miljoen kinderen getroffen door overstromingen

Overstromingen hebben het voorbije jaar minstens 27,7 miljoen kinderen getroffen in tientallen landen over de hele wereld. Vaak is de nasleep van de rampen dodelijker dan de overstromingen zelf.

Lees verder

Overwinningsspeech Lula: "Een Brazilië van vrede, democratie en kansen"

Op 2 oktober won Lula Da Silva de Braziliaanse presidentsverkiezingen. In zijn overwinningsspeech overloopt hij de belangrijkste uitdagingen voor de komende jaren. "We moeten dit land op alle vlakken opnieuw opbouwen. Op het vlak van politiek, economie, openbaar bestuur, institutionele harmonie en internationale betrekkingen. Daarbij komt de zorg voor de meest hulpbehoevenden op de eerste plaats."

Lees verder

Lola Quiverons crossmotoren western ‘Rodeo’. Born to be wild 2.0

Met haar langspeelfilm debuut, winnaar van de ‘Coup de Cœur’ uitgereikt door de Un Certain Regard jury in Cannes, duikt de Franse filmmaker Lola Quiveron in het straat ‘bike life’ via het portret van een jonge vrouw voor wie woede fungeert als motor. ‘Rodeo’ is een hedendaagse western waar crossmotoren de plaats van paarden innemen en vrouwen hun plek tussen de cowboys afdwingen. Gedreven door een verlangen naar vrijheid.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

“Zan, Zendegi, Azadi”: tentoonstelling Kask

Wil je meer weten over de revolutie en grootschalige protesten in Iran? Bezoek de bescheiden maar sterke tentoonstelling van Hamvatan (Iran) & Martijn, de fotografiestudenten van Kask.

Lees verder


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GetBasic · Vooruitgangstraat 333/11 · Brussel 1030 · Belgium