Copy
Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

Moeder, waarom verplichten de bazen ons weer om te staken?

Op vrijdag 16 december organiseren de vakbonden een nationale betoging om aandacht te eisen voor de verzuchtingen van de werkende en werkzoekende mensen wiens rechten zij verdedigen. DeWereldMorgen.be analyseert de eisen van de voorbije maanden en sprak met Saida Isbai (ACV-Puls) en Micheline Bruyninckx (BBTK-Belfius) over hun motivatie om voor de sociale rechten van hun mensen op te komen.

Lees verder

Zijn we slaapwandelend op weg naar de Derde Wereldoorlog?

Wie zijn ogen opent merkt hoe sinds de invasie in Oekraïne elk kritisch vermogen in de koelkast is gestopt. Met hun boek ‘Oorlogskoorts’ proberen Christoph Callewaert en Ludo De Brabander ons wakker te schudden. We publiceren hier een hoofdstuk van dit beklijvend anti-oorlogsboek.

Lees verder

Zoveelste bloedbad in Congo: het Westen wast de handen in onschuld

Het is weinig geweten, maar de veruit meest bloedige oorlog van de voorbije kwarteeuw voltrekt zich in onze ex-kolonie Congo. Dat heeft alles te maken met wat er in de ondergrond zit en met de rol van buurland Rwanda, die in de regio het vuile werk opknapt voor het Westen. Tekst en uitleg door Afrikakenner Saïd Bouamama.

Lees verder

Klimaatopwarming: eindejaarscadeautjes voor grote bedrijven

Terwijl de boeren buiten de prijzen vallen is de Vlaamse overheid zeer gul met subsidies aan grote bedrijven. Vaak dienen die subsidies voor nepoplossingen. Als we de klimaattransitie serieus nemen moeten we durven resultaat afdwingen voor de subsidies die gegeven worden.

Lees verder

Boeren, consumenten, gemeenten, gewesten: ‘Ga voor beste statiegeldsysteem ter wereld’

Onder het motto 'Statiegeld, Yes We Can!' pleiten 1300 bedrijven, gemeenten en organisaties er voor dat de Belgische milieuministers Zuhal Demir (N-VA, Vlaams Gewest), Céline Tellier (Ecolo, Waals gewest) en Alain Maron (Ecolo, Brussels gewest) het beste statiegeldsysteem ter wereld implementeren.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

Milieubeweging eist landbouwplan dat rekening houdt met natuur en klimaat

Natuurpunt en Bond Beter Leefmilieu eisen een Vlaams landbouwplan dat terdege rekening houdt met natuur, milieu en klimaat. De Vlaamse regering kan vrijdag niet beslissen op basis van een juridisch onvolledig en niet onderbouwd dossier.

Lees verder


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GetBasic · Vooruitgangstraat 333/11 · Brussel 1030 · Belgium