Copy
Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

"COP26 wordt grootste greenwash-event in de geschiedenis"

Corporate Europe Observatory (CEO) windt er geen doekjes om. De financiële bedrijven schrijven zelf de teksten voor de 'oplossing'. Geen overheidscontrole maar zelfregulering is hun boodschap. De oplossing is nabij ... in 2050. Als het van de politieke leiders afhangt wordt de COP26 een zoveelste propaganda-event voor de multinationals. Alleen tegenactie van de gewone burgers zal dit veranderen.

Lees verder

Miljardairs, mediaconcentratie en extreemrechts: een gevaarlijke cocktail

De Franse miljardair Vincent Bolloré heeft een bod uitgebracht op één van de grootste mediagroepen van Frankrijk. Op zes maanden van de Franse presidentsverkiezingen, lijkt hij met deze overname vooral politieke doeleinden na te streven. Bolloré loopt steeds meer warm voor de kandidatuur van extreemrechtse polemist Eric Zemmour. De zaak illustreert hoe monopolievorming in de media de weg baant voor radicaal-rechts.

Lees verder

7 november 2001, 20 jaar failliet Sabena, wie liet dit gebeuren?

Achtenzeventig jaar Belgische luchtvaartgeschiedenis kwam in 2001 abrupt ten einde. Andere nationale luchtvaartmaatschappijen zouden volgen. Dat gebeurde niet (tot Alitalia op 15 oktober 2021). Hoe kon het zover komen? Is dit wel de juiste vraag? Het rot zat veel dieper dan bij Sabena alleen, het zat in de kern van het politieke bestel van dit land, dat grotendeels nog steeds hetzelfde is.

Lees verder

"We mogen niet langer toekijken hoe het schip zinkt": Apache.be sprak met Suzanne Simard

Het vierde nummer van het tijdschrift Apache van de gelijknamige site Apache.be staat opnieuw vol boeiende en relevante artikels. Daarom publiceert DeWereldMorgen.be een interview uit Apache 4 met Canadese bosbouwer Suzanne Simard. Het tijdschrift is verkrijgbaar in de boekhandel en bij apache.be.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

Actie op acht potentiële bouwplaatsen: "Geen nieuwe fossiele gascentrales, niet hier, nergens"

Met een reeks van symbolische acties op verschillende plaatsen in het land protesteerde burgergroep Tegengas afgelopen zondag 31 oktober wederom tegen de bouw van nieuwe, fossiele gascentrales. In Gent, Vilvoorde, Tessenderlo, Seraing, Les Awirs, Roux en Manage hielden omwonden banners op met eenzelfde boodschap: "Geen nieuwe gascentrales. Niet hier. Nergens!"

Lees verder


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GetBasic · Vooruitgangstraat 333/11 · Brussel 1030 · Belgium