Copy
Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

‘Tras Los Muros’: Een blik achter de muren van de machtige vee-industrie

Met het grootschalige Spaanse project Tras Los Muros pleit een - wegens veiligheidsredenen anonieme - undercoveractivist voor de afschaffing van de uitbuiting van dieren in elke sector. Ook de gruwelen van de vleesindustrie komen aan bod en de beelden zijn niet weg te denken. Het project roept daarom op tot reflectie over de impact van onze vleesconsumptie en het dierenleed in onze samenleving.

Lees verder

Wat als gezichtsherkenningstechnologie donkere mensen niet herkent?

Wat als de gezichtsherkenningstechnologie donkere mensen niet goed herkent? Geen probleem zou je denken, maar wel als deze ondertussen gecommercialiseerde software door de politie ingezet wordt om criminelen te identificeren. Een verkeerde match heeft verrregaande gevolgen voor de persoon in kwestie. En dat maakte Robert Williams aan den lijve mee. Toen de politie begin dit jaar zijn huis binnenviel tijdens het avondeten en hem voor zijn gezin arresteerde en meevoerde.

Lees verder

Het recht op abortus is geen pasmunt voor een falende regeringsvorming

Een ondoordacht en onverantwoordelijk voorstel dat de progressieve partijen snel door het parlement willen jagen, zo beschrijven Bart De Wever en Valerie Van Peel (N-VA) in hun opinie voor De Morgen het wetsvoorstel voor de versoepeling van de abortuswet. Hun argumentatie houdt geen steek. Het recht op abortus gebruiken als pasmunt voor een falende regeringsvorming, dat is onverantwoordelijk. 

Lees verder

Open brief aan tegenstanders abortuswet: "Waarom krijgen jullie podium, als 't gaat over mijn buik?"

  Beste tegenstanders,   Iedere keer opnieuw. Iedere keer “de abortuskwestie” opnieuw in de media komt, voel ik het loodzware...

Lees verder

Voor en na de bosbranden smeult het vernietigende Amazonebeleid van Jair Bolsonaro verder

  “We moeten gebruik maken van het feit dat "de internationale pers zich bijna uitsluitend richt op COVID-19" om "hervormingen...

Lees verder

Chili: leven en sterven in tijden van pandemie en 'geavanceerd' neoliberalisme

Een incident waarbij Chileens president Piñera flagrant de quarantaineregels overtrad heeft het sociaal verzet terug aangewakkerd. Chili ondervindt de desastreuze gevolgen van veertig jaar neoliberale afbraak van haar gezondheidsinstellingen, een beleid bijna ongewijzigd overgeërfd van de dictatuur van Augusto Pinochet. Een analyse van Frans historicus Franck Gaudichaud.

Lees verder

Besmette Añez gevaarlijk voor Boliviaanse democratie

  Het gebeurt niet zo gauw dat een land als Bolivia het wereldnieuws haalt. Daar zit corona weer voor iets...

Lees verder

Robert Eggers: “The Lighthouse is somber en morbide tot Willem Dafoe een scheet laat”

Op 2 maart begon filmmaker Robert Eggers in Noord-Ierland aan zijn Viking wraakepos 'The Northman'. Twee weken later legde producent Disney de opnamen stil: Covid-19. Een nieuwe tegenslag voor de Amerikaanse onafhankelijke regisseur die wel lof kreeg voor zijn debuut 'The Witch' en prijzen won met 'The Lighthouse' maar beide films slechts beperkt verdeeld zag worden. Zo haalden in België geen van zijn eerste twee films de zalen. Maar in Deauville toonde Eggers zich tevreden. “Ik heb de film kunnen maken die ik wou.”

Lees verder

COVID-19: Woonzorgcentra werden aan hun lot overgelaten

In het rapport 'Aan hun lot overgelaten in de aanpak van COVID-19' dat Artsen Zonder Grenzen (AZG) op dinsdag 14 juli voorstelde, schetst de medische ngo een gedetailleerd beeld van haar interventie in 135 Belgische woonzorgcentra. AZG spreekt van een reële humanitaire crisis.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

Magnette wil praten met N-VA

Lees verder

De Baden van Oostende (social distance version)

[caption id="attachment_168247" align="aligncenter" width="450"] Gie Campo[/caption]

Lees verder

Spijtbetuiging van Koning Filip is niet genoeg

  Congo conquête pacifique: een leugen! De Vader van de Afrikanistiek, Jan Vansina, schrijft in het voorwoord bij Daniel Vangroenweghe’s Rood Rubber. Leopold II en zijn Kongo (1985): 'Geweld was de norm, omdat aan de basis...

Lees verder


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GetBasic · Vooruitgangstraat 333/11 · Brussel 1030 · Belgium