Copy
Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

BEKIJK: Keesha Orts over de CODE ROOD-blokkade van TotalEnergies door 1.000 klimaatactivisten

DeWereldMorgen.be sprak Keesha Orts, woordvoerster van CODE ROOD, nieuwe burgerbeweging voor het klimaat. De coalitie van diverse klimaatbewegingen blokkeerde zaterdag 8 oktober de industriële site in Feluy van fossiele energiereus TotalEnergies. Met deze actie hield de coalitie van klimaatorganisaties die dag 6.960.000 liter olie en 8.605.344 euro aan winst tegen.

Lees verder

Waarom we geen plaats bieden aan een blog van Mattias Desmet

Maandag hebben we het account van een van onze burgerjournalisten gedeactiveerd. Deze journalist had, zonder ons medeweten, een tekst van de hand van professor psychologie Mattias Desmet op onze site gepubliceerd. In die tekst klaagde Desmet over de kritische berichtgeving over zijn acties, onder andere op DeWereldMorgen. Terwijl onze bedoeling is om desinformatie en extreemrechts van ons kanaal weg te houden.

Lees verder

De N-VA-staat, de nieuwe CVP-staat

In zijn editie van oktober 2022 wijdt het maandblad Samenleving & Politiek (SamPol) aandacht aan onder meer de energiecrisis, de bestuurscoalitie in Antwerpen, mogelijkheden van een linkse coalitie in 2024 en de pensioenhervorming. In deze bijdrage blikt redactielid Geert Mareels terug op de jarenlange neergang van de CVP (nu CD&V) en zijn geleidelijke vervanging door de N-VA.

Lees verder

Staatsgreep in Burkina Fasso: wat is er aan de hand?

Burkina Faso ondergaat de tweede staatsgreep op nog geen jaar tijd. Wat is daar precies aan de hand? En wat is de rol van Frankrijk en die van Rusland in heel de regio? Afrika-kenner Saïd Bouamama geeft tekst en uitleg en neemt de berichtgeving daarover in de mainstream media op de korrel.

Lees verder

Vragen bij Nobelprijs aan Oekraïens Centrum voor Burgervrijheden

Dit jaar is de Nobelprijs toegekend aan een persoon en twee organisaties uit respectievelijk Wit-Rusland, Rusland en Oekraïne. Ze hebben gemeen dat ze opkomen voor de mensenrechten en de (oorlogs)misdaden aanklagen van de autoritaire regimes van Rusland en bondgenoot Wit-Rusland. De Oekraïense organisatie lijkt evenwel veraf te staan van de wilsbeschikking van Alfred Nobel over de vredesprijs.

Lees verder

Silke Goubin: 'De energiecrisis dreigt het politiek vertrouwen verder te kelderen'

België doet het al niet goed op het vlak van politiek vertrouwen en de energiecrisis dreigt dat vertrouwen nog verder te kelderen, aldus politicoloog Silke Goubin. Dat is op termijn gevaarlijk. "Mensen trekken zich terug uit de politiek." Wim Vermeersch, hoofdredacteur van SamPol, sprak met politicoloog Silke Goubin.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

Actie zorg versterken senioren respecteren Brussel 30 september 2022

Ook de senioren eisen van deze regering meer middelen en respect voor deze bevolkingsgroep, die vele jaren bijgedragen heeft tot onze samenleving. Deze middelen bestaan er, dat is al eerder aangetoond en daarom kwamen actievoerders uit verschillende strekkingen samen in een veelkleurige coalitie voor ouderenrechten, vrijdag 30 september om 11 uur op het Martelarenplein te Brussel, bij de deur van de Vlaams regering.  LEF was erbij en filmde de actie.

Lees verder


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GetBasic · Vooruitgangstraat 333/11 · Brussel 1030 · Belgium