Copy
Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

DeWereldMorgen viert 10-jarig bestaan en kijkt terug op belangrijkste protestbewegingen van afgelopen decennium

In 2010 werd DeWereldMorgen.be gelanceerd. Een decennium later is deze nieuwssite uitgegroeid tot de grootste alternatieve Nederlandstalige nieuwssite van België. DeWereldMorgen.be wordt gedragen door een kleine redactie en een grote groep vrijwilligers. Samen voelen zij de polsslag van de samenleving. Waar mensen bijeenkwamen om de wereld te veranderen, om te protesteren en te dromen stonden reporters van deze website altijd op de eerste rij. Een terugblik op 10 jaar journalistieke bijdrages op DeWereldMorgen.be betekent dan ook een overzicht van de belangrijkste sociale bewegingen van het afgelopen decennium.

Lees verder

Afrekenen met Trump is iets anders dan fatsoenlijk zijn en de Trumpisten van sociale media gooien

Het probleem met het tijdvak dat we nu beleven is dat historici pas binnen vijftig jaar de volle omvang van alle gebeurtenissen zullen kunnen vatten. Met zijn allen zijn we waarnemers van een reeks groteske evenementen, of we nu sporadisch de krant lezen of nieuwsjunks zijn. Die evenementen volgen zich zo snel op dat we de afstand missen om de linken te leggen of om er de volledige impact van te beseffen.

Lees verder

VVJ blijft bezorgd over politieke greep op publiek gefinancierde nieuwsmedia

De Vlaamse Vereniging van Journalisten (VVJ) blijft zich zorgen maken over de ambities in sommige politieke kringen om de greep op publiek gefinancierde nieuwsmedia te vergroten.

Lees verder

Israëlische organisatie voor de mensenrechten: “van de rivier tot de zee” is Israël één apartheidsstaat

In een nieuw onderzoeksrapport noemt de Joods-Israëlische organisatie voor de mensenrechten B'Tselem het volledige gebied van de staat Israël en de door die staat bezette Palestijnse gebieden “één apartheidsregime”. “Dit is één geopolitieke arena die wordt bestuurd door één regering”.

Lees verder

De Afschaffing: Aflevering 3 - Getuigenis van een Anonieme Vlaamse Gedetineerde

De Afschaffing is een nieuwe podcast over hoe de afschaffing van politie, gevangenissen en het rechtssysteem eruit zou kunnen zien hier in België. We onderzoeken de geschiedenis van hoe deze systemen ontstaan zijn, hun hedendaagse realiteiten, en vooral, wat voor alternatieven we samen kunnen bouwen. Als je geïnteresseerd bent om mee te werken aan het creëren van deze podcast, of om geïnterviewd te worden, contacteer dan DeAfschaffing@gmail.com.

Lees verder

VUB: Landoppervlak wordt wereldwijd droger

Aan de hand van satellietbeelden hebben wetenschappers ontdekt dat er veranderingen gaande zijn in de totale massa water die het land op aarde herbergt. Door de klimaatverandering voorspellen ze dat die natuurlijke wateropslag in twee derde van de wereld sterk zal verminderen. Dat kan leiden tot veel meer extreme droogte tegen het einde van deze eeuw.

Lees verder

De VS 'sanctioneren' Haïtiaanse beulen die ze zelf financierden

  "Op 13 november 2018 drongen de politie en ander paramilitair personeel de wijk Lasalin in Port-au-Prince, hoofdstad van Haïti,...

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

Effectentaks: onvoldoende en niet in verhouding met inspanningen werknemers

Het wetsontwerp dat handelt over een taks op effectenrekeningen, is voor het ABVV een stap in de goede richting van een belasting op kapitaal en vermogen. Maar tegelijkertijd wijzen we erop dat die stap te klein is. Meer nog kunnen we niet akkoord gaan met het feit dat de inspanningen die gevraagd worden aan de houders van een effectenrekening, niet in verhouding staan tot wat de werknemers moeten bijdragen.

Lees verder

Jemen: Handicap International verontrust over humanitaire gevolgen van Amerikaanse beslissing om de Houthis als terroristische organisatie te classificeren

  "De beslissing van de VS om de de facto autoriteiten in Noord-Jemen te classificeren als een "terroristische" groepering en hun leiders als "terroristen" zal een onhoudbare humanitaire crisis nog verergeren. De internationale gemeenschap moet...

Lees verder


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GetBasic · Vooruitgangstraat 333/11 · Brussel 1030 · Belgium