Copy
Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

Oostende, het laatste neokoloniaal bolwerk in België

Oostende heeft de afgelopen decennia altijd een tweestrijd gekend tussen enerzijds de aanwezige goed georganiseerde ex kolonialen en aanhangers van oa LeopoldI II (die er zelfs een herdenkingsteken mochten opzetten naast het stadhuis waar ze jaarlijks nog een bloemenkrans neerleggen) en een bonte coalitie van kunstenaars en activisten die jaarlijks enkele activiteiten en acties voerden rond de misdaden van LeopoldII of over de inspiratie van Lumumba. De kroniek van het moeizame proces van dekolonisering in Oostende.

Lees verder

Door VS gesteunde president Brazilië werpt lugubere schaduw op komende verkiezingen 2022

Zonder een of andere ‘tussenkomst’ wint voormalig links president Lula gemakkelijk van huidig extreemrechts president Bolsonaro bij de komende verkiezingen van 2 oktober 2022. Het leger eist echter een ‘hervorming’ van het kiessysteem om alsnog Bolsonaro ‘herverkozen’ te krijgen en dreigt met het verbieden van de verkiezingen als die ‘hervorming’ er niet komt. Een analyse van BrasilWire.

Lees verder

Fossiele industrie besteedt miljoenen aan Facebook-advertenties

De fossiele industrie maakt strategisch gebruik van sociale media om het gebruik van fossiele brandstoffen te stimuleren. Daar hebben ze wel wat voor over, blijkt uit nieuw onderzoek. Vorig jaar gaven fossiele bedrijven bijna 10 miljoen dollar uit aan reclame op Facebook.

Lees verder

Rusland holt demonstratierecht steeds verder uit

De Russische autoriteiten hollen het recht op vrijheid van demonstratie en protest steeds verder uit met restrictieve wetten, hardhandig politieoptreden en de strafrechtelijke vervolging van vreedzame demonstranten. Daardoor wordt het bijna onmogelijk om in Rusland vreedzaam voor je mening op te komen.

Lees verder

Indonesisch moratorium op palmolieplantages loopt af, wat nu?

In Indonesië, ’s werelds grootste palmolieproducent, loopt in september een driejarige bevriezing van nieuwe plantagevergunningen af. Milieuorganisaties vrezen voor meer ontbossing indien er opnieuw palmolieplantages mogen ontwikkeld worden.

Lees verder

Dilsen-Stokkem zegt massaal NEEN tegen gascentral

Jackie Janssen levert vrijdag, namens het actiecomité, 1700 bezwaarschriften af bij het stadsbestuur van Dilsen-Stokkem. Hiermee maken de inwoners van Dilsen-Stokkem nogmaals duidelijk dat er geen plaats is voor een gascentrale in Dilsen-Stokkem.

Lees verder

Stijgende huurprijzen vragen om dringende investeringen in private en sociale huurmarkt

De huurprijzen voor appartementen bereiken in Vlaanderen (alweer) recordhoogtes. Met een gemiddelde huurprijs van meer dan 750 euro en een steeds krapper wordende huurmarkt blijft de wooncrisis Vlaanderen bijzonder hard treffen. Een crisissituatie die om dringende maatregelen en investeringen vraagt, in de private én sociale huurmarkt. Op korte termijn zou een breder toegankelijke huurpremie al een belangrijke stap vooruit zijn voor wie wacht op een sociale woning. “We vragen een snellere toekenning van de huurpremie aan een grotere groep mensen,” aldus algemeen coördinator Heidi Degerickx van het Netwerk tegen Armoede.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

Klimaatverandering

Lees verder

De Olympische Gedachte

Zelf heb ik als sportminnend persoon genoten van de Olympische spelen en de prestaties van de Belgen, uiteraard met enkele kanttekeningen en bedenkingen. Het nieuws werd overheerst door deze sportgebeurtenis , het was net of...

Lees verder

76 jaar Hiroshima & Nagasaki

Hiroshima & Nagashaki 76 jaar geleden, een nucleaire aanvallen op deze Japanse steden telden meer dan 250.000 doden. Naar jaarlijkse traditie herdenkt Vredesoverleg Gent deze trieste gebeurtenis.Volgens internationaal recht zijn de kernbommen die er staan,...

Lees verder

Dé David Van Reybrouck van Nederland: Niels Posthumus

Met ‘Alle problemen begonnen met van Riebeeck, wat Nederlanders niet weten over hun rol in Zuid-Afrika’ brengt Niels Posthumus voor Podium een relaas over de Zuid-Afrikaanse geschiedenis. Die geschiedenis wordt nog steeds geschreven door de...

Lees verder


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GetBasic · Vooruitgangstraat 333/11 · Brussel 1030 · Belgium