Copy
Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

Vraagtekens bij de pensée unique over 'lagere lasten op arbeid'

ACV-voorzitter Marc Leemans ergert zich dat hij telkens weer het verschil tussen sociale bijdragen van verloning en belastingen op inkomens moet uitleggen aan politici en media. Is er bij hen niet eerder sprake van onwil en doelbewuste desinformatie dan van onwetendheid? ABVV-adviseur Olivier Pintelon wijst in deze column eveneens op het essentiële verschil.

Lees verder

Waarom de N-VA groot gelijk heeft om te panikeren voor een burgerbevraging over de Belgische staatsstructuur

De Vlaams-nationalistische partijen Nieuw-Vlaamse Alliantie en Vlaams Belang maken zich grote zorgen. In het najaar krijgen alle Belgen de kans hun mening te geven over de toekomstige Belgische staatsstructuur. In 2024 wacht immers een nieuwe staatshervorming. Zoveel inspraak van de burger is voor beide partijen een nachtmerrie, vooral (maar niet uitsluitend) omdat de 'verkeerde' vragen zullen worden gesteld.

Lees verder

Polen mishandelt weerloze Afghaanse vluchtelingen aan de grens met Wit-Rusland: een getuigenis

Reeds enkele weken kamperen meer dan dertig Afghaanse vluchtelingen in erbarmelijke omstandigheden in de grensstrook tussen Polen en Wit-Rusland. Ze moeten het zonder beschutting, eten of hygiëne stellen. Solidaire activisten vrezen het ergste. Hieronder een recente getuigenis van een Poolse activiste ter plaatse.

Lees verder

Ingebrekestelling 3M is stap vooruit, nu even kordaat optreden voor eigen beleid

De milieubeweging steunt de juridische ingebrekestelling van minister van Omgeving Zuhal Demir jegens vervuiler 3M. Maar het volstaat niet: ook de problemen met het Vlaamse milieubeleid, die dit dossier zo pijnlijk duidelijk maakten, verdienen een kordate aanpak.

Lees verder

Dit is hét moment om de uitverkoop van de zorg te stoppen

Een pleidooi voor openbare, toegankelijke en betaalbare ouderenzorg waar geen plaats is voor commercie.

Lees verder

Amerikaanse luchtaanvallen na 11 september maakten minstens 22.000 burgerslachtoffers

Hoeveel burgers zijn er gedood door Amerikaanse luchtaanvallen tijdens twintig jaar War on Terror? Volgens de onafhankelijke waakhond Airwars minstens 22.679, maar de werkelijke dodentol kan dubbel zo hoog zijn.

Lees verder

Deze Afghaanse krijgsheren beslissen over vrede of burgeroorlog

De kans dat er snel een burgeroorlog komt in Afghanistan is beperkt, schrijft Scott Lucas, hoogleraar Internationale Politiek aan de University of Birmingham. Hij geeft een overzicht van de krijgsheren die de taliban wel het vuur aan de schenen zouden kunnen leggen.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

PFOS-klokkenluiders Goorden en Vanhoutte krijgen 'Prijs van de Klokkenluider' van Leuvens Assangecomité

Thomas Goorden en Frank Vanhoutte, die met hun studiewerk aan de basis lagen van onthullingen inzake het PFOS-schandaal in Zwijndrecht en omgeving, zijn de eerste laureaten van de “Prijs van de Klokkenluider” die het Leuvense Assangecomité vanaf heden jaarlijks wil uitreiken. Het comité is genoemd naar Julian Assange, de man achter WikiLeaks en vooral bekend wegens verspreiding van geheime documenten over oorlogsmisdaden van VS-militairen in Irak en Afghanistan.

Lees verder


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GetBasic · Vooruitgangstraat 333/11 · Brussel 1030 · Belgium