Copy
Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

Duitsland legaliseert cannabis. Waar wachten wij op?

De Duitse regering heeft een opmerkelijk voorstel ingediend om cannabis te legaliseren. Indien de wet van kracht wordt zullen Duitsers de drug kunnen kweken, bezitten en consumeren voor recreatieve doeleinden. Dit kan verstrekkende gevolgen hebben voor het Europese drugsbeleid. Waar wacht België op om hetzelfde te doen?

Lees verder

Chomsky: "Culturele oorlogen zijn een afleiding"

Op het einde van januari van dit jaar heeft de expertengroep van het Bullletin van Atoomwetenschappers de symbolische wijzers van de “Klok van het Einde van de Wereld” op 90 seconden voor middernacht gezet, met als reden de risico’s van de oorlog in Oekraine.

Lees verder

Onderwijs: niet alles is meetbaar

Als leerkrachten krijgen we steeds vaker te horen dat we evidence-based moeten gaan lesgeven. We moeten in de klas doen wat wetenschappelijk is aangetoond en niet zomaar wat aanmodderen met wat naar ons gevoel werkt of wat we graag doen. We moeten liefst meetbare resultaten leveren. Want meten is weten! Of is er meer?

Lees verder

Eric Toussaint: "Crisissen zijn het metabolisme van het systeem. Maak van banken openbare diensten"

Eric Toussaint bestudeert het financiële wereldsysteem en de schuldenlast al tientallen jaren. Zijn mening over oorzaken, gevolgen en oplossingen voor de nieuwe bankencrisis van 2023 kan niet meer verschillend zijn van wat we er over horen in de mainstream media.

Lees verder

Hersh: Oekraïne koopt afgeprijsde Russische olie om oorlogstanks van brandstof te voorzien

De prestigieuze journalist Seymour Hersh komt met nieuwe onthullingen: Oekraïne koopt Russische olie voor zijn tanks, de entourage van Zelensky verduistert massaal veel geld uit fondsen afkomstig uit de VS, en ministeries hebben een zwendel opgezet met door het Westen geleverde wapens. Die wapens worden doorverkocht aan wapenhandelaren over heel de wereld.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

Wat is het doel van de verplichte Hijab-regel en het vergiftigen van schoolmeisjes in Iran?

Stel je voor dat je een paar uur nadat je je kinderen hebt gekust en naar school hebt gestuurd, hoort dat er een chemische aanval op de school is geweest. Hoe zou u zich voelen? Wie is verantwoordelijk voor deze aanval? Wat doet de regering om de veiligheid van de schoolkinderen te garanderen? Dat was de nachtmerrie van elke Iraanse ouder in de afgelopen vier maanden.

Lees verder


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GetBasic · Vooruitgangstraat 333/11 · Brussel 1030 · Belgium