Copy
Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

1 mei: met zijn basisbanenplan staat Conner Rousseau volledig aan de verkeerde kant

Voor de wereld van de arbeid zijn de krachtsverhoudingen vandaag gunstiger dan ooit en dat kan niet anders dan zich vertalen in betere arbeidsvoorwaarden en hogere lonen. Uitgerekend op dat moment komt Conner Rousseau af met een plan die die sterke onderhandelingspositie verzwakt. Onbegrijpelijk en geen toeval dat de hele linkerzijde zijn plannen afschiet terwijl de rechterzijde applaudisseert.

Lees verder

1 mei: feest van de Arbeid

Vandaag trokken duizenden mensen door de straten van verschillende steden in België om het feest van de Arbeid te vieren. Hogere lonen, lager pensioenleeftijd, rijkentaks, meer mensen aan het werk en steun aan de werknemers van Delhaize waren de belangrijkste thema’s dit jaar. Enkele sfeerbeelden.

Lees verder

1 mei-toespraak van Conner Rousseau, voorzitter van Vooruit

In zijn 1 mei-toespraak pleit Vooruit-voorzitter Conner Rousseau voor minder lasten op arbeid, terwijl er op termijn een taks moet komen op meerwaarde uit aandelen. Hij wil dat de loonnormwet verdwijnt en wil meer mensen aan het werk. Hij vraagt ook applaus voor de werknemers van Delhaize.

Lees verder

1 mei-toespraak PVDA-voorzitter Raoul Hedebouw

In zijn 1-mei toespraak hekelt PVDA-voorzitter Raoul Hedebouw de grote ongelijkheid in onze samenleving. Daarom stelt hij een rijkentaks voor en gaat hij tekeer tegen de graaicultuur. De pensioenleeftijd moet terug naar beneden en hij eist respect voor de werknemers van Delhaize.

Lees verder

1 mei-toespraak Miranda Ulens, algemeen secretaris ABVV

In haar 1 mei-toespraak pleit Miranda Ulens voor meer respect voor werknemers en tegen sociale dumping. Er moet een nieuwe wet komen om toestanden zoals in Delhaize in de toekomst te vermijden. Er moet opnieuw ruimte komen voor echte loonsverhogingen en de pensioenleeftijd moet naar beneden.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

Werkloosheid beperken in de tijd

Lees verder


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GetBasic · Vooruitgangstraat 333/11 · Brussel 1030 · Belgium