Copy
Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

PFAS-coalitie vreest roekeloze herstart Oosterweelwerken

De PFAS-coalitie, die bestaat uit Greenpeace, Grondrecht en Thomas Goorden, dient vandaag de laatste conclusies in voor haar milieustakingsvordering in het Oosterweeldossier. De coalitie vreest voor een roekeloze herstart van de grondwerken met vervuilde PFAS-gronden en vraagt de rechter daarom, via het inroepen van artikel 159 van de Grondwet, om te beoordelen of voornamelijk de vergunning van de ‘veiligheidsberm’ wel wettig is.

Lees verder

De leugen teveel, de echte reden voor het ontslag van Boris Johnson?

De media vallen over elkaar heen om het ontslag van Brits eerste minister Boris Johnson te wijten aan zijn zoveelste leugen. Dat is het zowat. Verder dan een kopie van de analyses in de Britse media komen de buitenlandse en Belgische media niet. Eerder dan te blunderen heeft Johnson de voorbije drie jaar uitstekend zijn taak uitgevoerd. Brexit is er door en Labour is geen alternatief meer. Johnson kan veilig worden afgevoerd.

Lees verder

Libanon stuurt komende maanden tienduizenden vluchtelingen terug naar Syrië

Libanon gaat de komende maanden tienduizenden Syrische vluchtelingen uitwijzen. Onverantwoord, zeggen de VN en mensenrechtenorganisaties, wegens de belabberde veiligheids- en humanitaire situatie in Syrië.

Lees verder

Code Rood: Coalitie wil met burgerlijke ongehoorzaamheid tijdperk van fossiele brandstoffen beëindigen

"Code Rood", een brede burgerbeweging met de steun van verschillende organisaties, kondigt de grootscheepse blokkade aan van een olie-infrastructuur van TotalEnergies in het weekend van 8 en 9 oktober. Het wordt de eerste actie van deze nieuwe coalitie, die iedereen uitnodigt om ook deel te nemen. Met massale burgerlijke ongehoorzaamheid wil Code Rood wijzen op de verantwoordelijkheid van de fossiele-brandstofindustrie bij de klimaatcrisis en een sociaal en ecologisch rechtvaardige overgang eisen.

Lees verder

Zelfdoding bij ouderen: ‘Het is niet normaal dat mensen uit het leven stappen’

Bij mannen boven de zeventig pieken de zelfdodingscijfers. Hoewel oudere mannen een veel hoger risico lopen om te overlijden door suïcide, is er amper aandacht voor. “Het zegt veel over hoe we naar ouderen kijken.”

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

‘Abortus moet uit de taboesfeer, ook in België’

Hoe goed is jouw kennis van anticonceptie? Zou je de weg naar een abortuscentrum vinden? Doen die vragen je twijfelen? Dat is niet zo gek, volgens dr. Bart Demyttenaere, gynaecoloog, adviserend geneesheer en hoofd van de studiedienst van de Socialistische Mutualiteiten. De seksuele voorlichting in België is niet optimaal en de mogelijkheid van een zwangerschapsafbreking wordt vaak amper belicht.

Lees verder


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GetBasic · Vooruitgangstraat 333/11 · Brussel 1030 · Belgium