Copy
Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

Treuren na het verlies van Corbyn: wat nu?

Voor wie verloren heeft, is het goed in eigen hart te kijken. Dat is bij Corbyn en Labour niet anders. Maar wat zich nu afspeelt binnen linkse kringen in het Verenigd Koninkrijk lijkt op zelfkastijding. Ieder kamp ziet in de nederlaag een bewijs voor het eigen grote gelijk en dus wordt er duchtig afgerekend. Zelfs Tony Blair wordt nog eens afgestoft en uit het isolement gehaald waarin hij verbleef sinds de desastreuze beslissing om de wereld mee te sleuren in de Irak-oorlog.

Lees verder

De besparingsbegroting passeert, de kaalslag gaat verder

Het heeft niet mogen baten. Terwijl de klaagzang van de massa de muren van het Vlaams parlement penetreerde, werd binnen over het lot van deze mensen beslist. Een heel pak middelen minder voor welzijn, cultuur, jeugdwerk, … Het is een ware kaalslag op sectoren die de afgelopen jaren al zoveel hebben ingeleverd. ‘Hear our voice; hear the sound; be quiet.’ Zo klonk de tekst gezongen door koren uit Vlaanderen samen met de kunst- en cultuursector en het middenveld. Geluisterd werd er echter niet. Na een marathonzitting van 16u in het parlement, zijn de besparingen gewoon doorgevoerd. 

Lees verder

ABVV roept middenveld en cultuursector op om op 28 januari samen op straat te komen

Het ABVV besliste deze ochtend om een nationale manifestatie te organiseren voor een sterke sociale zekerheid. Deze zal plaatsvinden op 28 januari 2020. "Wij roepen het maatschappelijk middenveld op zich hierbij aan te sluiten. Zo zal onze eis nog krachtiger worden gehoord", zo klinkt het.

Lees verder

Kunst, cultuur en middenveld overstemmen stemming begroting in Vlaams Parlement: "Hear our voice!"

Het Vlaamse Parlement heeft volledige begroting van 2020 goedgekeurd. De regering luisterde niet naar het massale protest van de afgelopen weken en zet door met zijn besparingsbeleid. Gisteravond, 19 december, vond de stemming plaats, waarop kunst, cultuur en middenveld besloten deze met een collectieve mars van verschillende sectoren te komen overstemmen en te zingen voor het alternatief. "We tonen onze gebundelde krachten en zullen dit blijven doen", klinkt het. Een fotoreportage.

Lees verder

Besparingen zetten VRT op rand van het ravijn

Op 5 november kondigden de vakbonden en het personeel van de VRT een stakingsdag aan op 5 december. Dit als reactie op de aangekondigde besparingen bij de omroep door de Vlaamse Regering. Op het programma die dag: een optocht naar het Martelaarsplein waar de Vlaamse regering huist.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

‘Erg dat je hier zelf je zorg moet afdwingen’

Sociale bescherming staat in Colombia wel op papier, maar in de praktijk geraken velen bij de minste tegenslag in de problemen. Katerin maakte het ook mee.

Lees verder


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GetBasic · Vooruitgangstraat 333/11 · Brussel 1030 · Belgium