Copy
Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

Ongeziene hitte: is dit het ‘eindspel’ van het klimaat?

We beleven een zeer hete en droge zomer. Sommigen vinden dat best wel aangenaam en voor onze overheid is er nog niets aan de hand. Maar eigenlijk zouden we groot alarm moeten slaan. Indien we niet snel het roer omgooien dreigen we volgens experten terecht te komen in het ‘eindspel’ van het klimaat. Ondertussen speelt het orkest van de Titanic rustig verder.

Lees verder

Angela Davis in Brussel (Deel 5): "Jongeren bieden het ongeduld om nú een nieuwe wereld te creëren"

Angela Davis, het boegbeeld van de burgerrechtenbeweging, was eind april in Brussel. In een volle Koninklijk Circus-zaal ging ze in gesprek met jongeren, artiesten en maatschappelijke organisaties over het nieuwe politieke en sociale engagement dat momenteel alle leeftijdsgroepen op alle continenten beweegt. Wij waren er ook en hebben voor deze zomer een reeks van vijf artikels uitgeschreven die elk een apart thema belichten. Dit is deel 5 over jongeren in de strijd.

Lees verder

President van Mexico López Obrador geeft president Biden een grote les geschiedenis

Bij een bezoek aan zijn noorderbuur president Joe Biden, gaf Mexicaans president Andrés Manuel López Obrador (AMLO) een les geschiedenis over de echte relatie tussen beide landen, zoals die gezien wordt vanuit Mexico. Hij formuleerde tevens vijf voorstellen aan zijn collega om samen de crisis aan te pakken. AMLO staat voor een nieuwe assertieve houding tegenover de VS, respectvol maar soeverein. Dat is wennen voor de machthebbers in de VS.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

15 augustus: een feestdag voor Moeder Aarde? 

15 augustus, in de Antwerpse regio viert men moederdag. Een dag om je moeder in de  bloemetjes te zetten, te danken voor alles wat je van haar kreeg. Misschien is het tijd om  ook moeder natuur zo te bedanken en te eren. Velen van ons beseffen meer en meer de waarde van ‘moeder natuur’, het nut van elke boom in deze opwarmende wereld, het nut van wat de natuur ons elke dag brengt. En mensen willen daardoor ook de rechten van de natuur verdedigen. 

Lees verder


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GetBasic · Vooruitgangstraat 333/11 · Brussel 1030 · Belgium