Copy
Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

Oproep John Pilger aan journalisten, schrijvers… over de naderende oorlog: Spreek! Nu!

John Richard Pilger (83) is een Australisch journalist en documentairemaker met een uitzonderlijk rijke ervaring, wonend in Londen. Hij was tweemaal Brits journalist van het jaar. Zijn documentaires wonnen prijzen in de Verenigde Staten en Groot-Brittannië. Hij wijst op de enorme verantwoordelijkheid van journalisten, kunstenaars, schrijvers … in deze periode van dreigende oorlog. Zij kunnen een oorlog bespoedigen maar ook tegenhouden.

Lees verder

Met een Palestijnse familie naar het dorp van hun vader, 75 jaar Nakba

In april 2018, toen we nog in Tel Aviv woonden, richtte een Palestijnse kameraad uit het vluchtelingenkamp Deheisha bij Bethlehem zich tot De-Colonisor met een verzoek. Help een Palestijnse familie om Ajur te bezoeken. Dit is het dorp waar de vader van de familie  geboren was en door Israël verdreven tijdens de Nakba in 1948. Hij wilde zijn familie voor het eerst zijn geboortedorp laten zien.

Lees verder

Anuna De Wever - Maarten Boudry in De Afspraak over degrowth: 1 - 0

  Degrowth: wat is het en is het nodig? Klimaatactiviste Anuna De Wever en filosoof Maarten Boudry mochten met elkaar...

Lees verder

#17: Meer welzijn, minder groei

Ondanks alle IPCC-rapporten over de klimaatcrisis stevenen we tegen 2100 nog steeds af op een opwarming van de aarde van 3 graden Celsius. Volgens de degrowth-beweging kan het tij alleen maar gekeerd worden door een andere economisch model: een economie van het genoeg, ofwel degrowth.

Lees verder

Vergrijzing en emigratie hinderen Cubaanse ontwikkelingsplannen

Vergrijzing, lage vruchtbaarheidscijfers en de uittocht van jonge, gekwalificeerde mensen vormen aanzienlijke uitdagingen voor de ontwikkelingsdoelen van Cuba. Het land staat voor de complexe taak om zich aan te passen aan deze demografische veranderingen, die worden verergerd door de ongunstige economische context.

Lees verder

Alternatieve media over massale VS-steun aan autoritaire regimes en de wanpraktijken van energiegigant Total

De VS verkoopt wapens aan minstens 48 autoritaire regimes. Het rommelt echter binnen de leidende elites in Washington DC. Meer en meer stemmen roepen op de waanzin van het huidige buitenlandse beleid van de VS te stoppen. De oorlog in Oekraïne moet ook omwille van het klimaat zo snel mogelijk onderhandeld stoppen. De Franse energiegigant Total verbergt zijn klimaatvernietigende activiteiten achter kleine vitrine-investeringen in hernieuwbare energie.

Lees verder

Kissinger legt uit hoe we een derde wereldoorlog kunnen vermijden

De bijna honderdjarige Kissinger is een van de meest ervaren strategische denkers van deze tijd. In een uitgebreid interview in The Economist maakt hij zich ernstig zorgen over de gevaarlijke wereldsituatie en geeft hij aan hoe een confrontatie tussen de VS en China kan vermeden worden.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

Totaalweigeraar Koen Nyssen (+)

Waarom spreek je iemand al zijn hele leven met het verkleinwoord van zijn voornaam aan zoals ik steeds met de pas overleden Koentje Nyssen deed? In zijn geval heb ik er zonder twijfel vooral een...

Lees verder


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GetBasic · Vooruitgangstraat 333/11 · Brussel 1030 · Belgium