Copy
Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

Verontruste grootouders: “Respecteer de COVID19-maatregelen aub niet voor ons, doe het voor onze kleinkinderen"

In de discussies over zin en onzin van de COVID-19-maatregelen wordt een groep volledig vergeten, die van kleine kinderen die om medische redenen ook een grote risicogroep zijn. Zij verdienen beter dan de nonchalance van bepaalde volwassenen die hen in levensgevaar brengen. Twee verontruste grootouders roepen daarom op: “Respecteer de COVID-maatregelen niet voor ons, zestig-plussers, maar voor onze kleinkinderen.”

Lees verder

161 presidenten, ministers en politici eisen vrijlating Julian Assange door Brits eerste minister Boris Johnson

In een open brief aan Brits eerste minister Boris Johnson eisen 161 huidige en voormalige presidenten, eerste ministers, ministers, diplomaten en parlementsleden uit Latijns-Amerika, de EU en Australië de onmiddellijke vrijlating van Julian Assange. “Hij kan niet worden vervolgd voor zijn politieke meningen en daden als journalist."

Lees verder

‘Ons klimaat, uw mandaat’: Youth For Climate en Greenpeace eisen daadkracht en klimaatambitie van onderhandelaars

Activisten van Youth for Climate en Greenpeace hebben de preformateurs opgewacht aan het Paleis. Nu de regeringsvorming opnieuw moeizaam verloopt, willen de activisten de onderhandelaars eraan herinneren dat niet politieke spelletjes, maar wel de klimaat- en sociale crisis hun absolute prioriteit moet zijn. De actievoerders eisen dat de volgende federale regering in haar regeerakkoord de ernst van deze crisis erkent en met de nodige oplossingen komt om de grenzen van de planeet te respecteren.

Lees verder

'Luister niet naar de nucleaire lobby, de toekomst is hernieuwbaar en publiek'

Vlaams minister van Energie Zuhal Demir (N-VA) dreigde haar klimaatplan niet aan te passen als de kernuitstap door een nieuwe Vivaldi-regering wordt behouden. De N-VA pleit al lang voor een verlenging van de kerncentrales. De druk die Engie-Electrabel uitoefent om de kernuitstap uit te stellen is groot. Zullen de Vivaldi-partijen plooien onder de druk van de nucleaire lobby? Dat zou een ramp zijn voor de dringende energietransitie die we vandaag nodig hebben.

Lees verder

FinCEN Files: 'Tijd voor een verbod op transacties met onbekenden'

Het FinCEN schandaal toont aan dat duizenden miljarden crimineel geld ongestoord via banken passeren, ook bij ons in België. Banken krijgen te veel vrij spel in de aanpak van witwaspraktijken. Wie de evaluatie van Bankwijzer over corruptie naast de nieuwe informatie legt, ziet dat banken schimmige geldstromen niet zelf tegenhouden. Er is nood aan dwingende regelgeving en een verbod op transacties met onbekenden.

Lees verder

Extinction Rebellion België voert vanaf vandaag dagelijks actie aan Wetstraat: "En, wat is uw plan?"

Te midden van de lopende federale regeringsonderhandelingen, zestien maanden na de verkiezingen, houdt Extinction Rebellion een piket aan de Wetstraat n°10; dit vanaf vandaag maandag 21 september om 18.00 uur. Met dit protest eisen bezorgde burgers dat de volgende federale regering de volle omvang van de huidige ecologische en sociale crisis tot zich laat doordringen. Doeltreffende en systemische reacties op deze crises vereisen de hoogste prioriteit in het regeerakkoord, volgens hen.

Lees verder

Nooit meer Hiroshima of Nagasaki! Meer dan 150 Belgische gemeenten vragen kernontwapening op Internationale Dag van de Vrede

21 september is door de Verenigde Naties uitgeroepen tot de Internationale Dag van de Vrede. Naar aanleiding hiervan hangen vandaag 152 steden en gemeenten een vredesvlag uit.

Lees verder

CO2-uitstoot rijkste 1 % meer dan het dubbele van uitstoot armste helft van de wereldbevolking

De rijkste 1 procent van de wereldbevolking is verantwoordelijk voor meer dan twee keer zoveel CO2-uitstoot als de 3,1 miljard armste mensen. Dit geldt voor de periode van ongekende emissiegroei tussen 1990 en 2015. België is daarbij deel van het probleem en van de oplossing. Dit blijkt uit nieuw onderzoek van Oxfam dat vandaag aan het begin van de VN-klimaatweek gepubliceerd wordt. 

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

Nog steeds groot tekort aan veilige en comfortabele parkeerplaatsen voor beroepschauffeurs

De Europese commissie geeft BTB na 13 jaar strijd eindelijk gelijk.

Lees verder


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GetBasic · Vooruitgangstraat 333/11 · Brussel 1030 · Belgium