Copy
Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

Een weldoordacht klimaatbeleid kan toekomstige conflicten voorkomen

De klimaatconferentie (COP27) in Egypte loopt op haar einde, de onderhandelingen gaan in verlening. De uitdagingen zijn dan ook enorm en de roep om concrete actie klinkt luid want de klimaatklok tikt onverstoord verder... Intussen zien we enkele hoopgevende signalen van onze politici. Maar we moeten oppassen voor het tweesnijdend zwaard; België moet erop letten dat haar groene transitie niet tegelijkertijd conflicten elders in de wereld aanwakkert.

Lees verder

Objectieve journalisten bestaan niet: notities vanop de rand van de narratieve matrix

Ik heb het gevoel dat er niet genoeg gepraat werd over het feit dat V.S.-overheidsagentschappen net betrapt werden op een nauwe samenwerking met gigantische online platformen om informatie te censureren in naam van het reguleren van de “cognitieve infrastructuur” van de samenleving. De enige manier waarop je het oké kunt vinden dat de overheid van de V.S. zichzelf deze autoriteit toekent, is als je gelooft dat de overheid van de V.S. een eerlijke en goedaardige entiteit is die werkt voor het algemeen goed van de gewone man. Wat, natuurlijk, voor een volgroeide volwassene onaanvaardbaar is om te geloven.

Lees verder

COP27: Wat is er al gebeurd?

De klimaattop in Egypte gaat zijn laatste dagen in. De slottekst laat op zich wachten en de kans is groot dat de onderhandelingen in extra time gaan. Toch is deze top nu al heel anders dan de vorige edities. Een overzicht van de belangrijkste ontwikkelingen en initiatieven.

Lees verder

Kantelende wereldverhoudingen en het einde van het neokolonialisme. Deel 2. Oorlog in Oekraïne.

De Ethiopiër Mohamed Hassan analyseert in een lang interview de woelige tijden waarin wij leven, de turbulente veranderingen in Afrika … Bijzonder interessant omdat hij de geopolitieke situatie analyseert vanuit een Zuiders perspectief. De Wereldmorgen brengt het interview in vier delen. In dit tweede artikel gaat het over de oorlog in Oekraïne en de gevolgen daarvan voor de machtsverhoudingen in de wereld.

Lees verder

Neokoloniaal bezoek van de VS aan de Sahel

Victoria Nuland, onderminister van Buitenlandse Zaken van de VS, bracht half oktober een bezoek aan vier Sahellanden met een dubbel doel: de rol van Frankrijk in de regio overnemen en die van Rusland terugdringen. Washington stoot echter op steeds meer weerstand, wat er op wijst dat het tijdperk van een unipolaire wereld aan het aflopen is.

Lees verder

Minder politie? Aflevering 2: Het Incident

In deze aflevering gaat Jade op zoek naar het antwoord op de vraag of in tijden van coronacrisis, het doel alle middelen heiligt. Politiegeweld moet proportioneel zijn, maar hoe bepalen we dat?

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

De nieuwe pastoors heten coaches

De nieuwe pastoors heten coaches. Ze zijn veel gevraagd, graag gezien en worden per uur vergoed. Zingeving is alomtegenwoordig. Zelfs op de werkvloer. Aandacht voor de mens is de nieuwe mantra. Leve de blijde boodschap van verbindende communicatie.

Lees verder


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GetBasic · Vooruitgangstraat 333/11 · Brussel 1030 · Belgium