Copy
Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

De doofpot van Noord Stream 2

De Regering-Biden blijft haar verantwoordelijkheid voor het opblazen van de Nord Stream pijpleiding verbergen.

Lees verder

Verenigd Koninkrijk levert munitie met verarmd uranium aan Oekraïne

Het Britse Ministerie van Defensie bevestigde pp 20 maart 2023 dat het VK samen met Challenger 2-tanks ook munitie met verarmd uranium (DU) zal leveren aan Oekraïne. Het ICBUW (International Coalition for a ban on (depleted) uranium weapons) veroordeekt ten stelligste deze levering van Britse munitie met verarmd uranium aan Oekraïne

Lees verder

‘De Nieuwe Buren’ ondersteunt solidaire burgers die erkende vluchtelingen helpen zoeken naar huisvesting

Het nijpend tekort aan betaalbare en kwalitatieve woningen laat zich voelen en is schrijnend voor zij die onderaan de ladder moeten beginnen. Erkende vluchtelingen moeten met een beperkt netwerk en talenkennis, een krappe huurmarkt zien te navigeren. Daarom riep ORBIT vzw het project 'De Nieuwe Buren' in het leven, een lerend netwerk van burgerinitiatieven die erkende vluchtelingen helpt om een degelijke woonst te vinden in Vlaanderen.

Lees verder

Wat moeten we denken van de Chinese vredesinitiatieven?

De voorbije maanden lanceerde China het ene na het andere diplomatiek offensief: rond de oorlogen in Oekraïne en Jemen, de spanningen tussen Iran en Irak en tussen Iran, Saoedi-Arabië en Syrië. Ze betekenen goed nieuws voor de volkeren van het Midden-Oosten en slecht nieuws voor de positie van de VS in die regio.

Lees verder

IPCC-rapport: We staan voor een stevige uitdaging

Vorige week bracht het IPCC, het internationaal klimaatpanel van de VN haar 6de rapport uit. De boodschap is opnieuw duidelijk: wie vandaag wordt geboren, ondervindt een veel grotere impact van de klimaatverandering dan zijn ouders of grootouders. Federaal parlementslid Kim Buys (Groen) kroop in haar pen.

Lees verder

Zes maand na klimaatramp is Pakistan weg uit het nieuws, maar niet uit de problemen

Pakistaans Brusselaar Sadiq Khan geeft zes maand na de klimaatramp een update over de situatie in zijn geboorteland. In september 2022, een maand na de moordende overstromingen in Pakistan, sprak DeWereldMorgen.be reeds een eerste maal met hem. Pakistan is weg uit het nieuws maar nog niet uit de problemen.

Lees verder

Iers EP Clare Daly: 'De EU? Gigantische bubbel zonder enige band met de bevolking"

Ierse Europarlementariër Clare Daly (en haar collega Mick Wallace) leerde ik kennen door haar talrijke actieve bijdragen die ze verspreid op sociale media. Het viel ons op hoe haar standpunten over Palestina, Assange, corruptie, Latijns-Amerika en zoveel andere zaken gelijklopen met de redactionele lijn van deze nieuwssite. Een goede reden om kennis te maken.

Lees verder

Burgerlijk ongehoorzaam voor het klimaat, ook grootouders

De organisatie Grootouders voor het Klimaat organiseerden op 24 maart een colloquium in Antwerpen over de kwestie 'Burgerlijke Ongehoorzaamheid, een volgende stap in het klimaatactivisme? Voor Grootouders voor het Klimaat meer dan een retorische vraag. Zijn zachte acties nog voldoende om de klimaatcrisis aan te pakken?

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

Irak: de gevolgen van oorlog en bezetting tot vandaag

In deze analyse gaat Dirk Adriaensens dieper in op de sociale, maatschappelijke gevolgen van de invasie en de bezetting van Irak door de VS en Groot-Brittannië, gevolgen die tot vandaag doorwerken. Cijfermateriaal dat een gruwelijke misdaad tegen de mensheid blootlegt, niet dat de mainstream media daar aandacht voor hadden/hebben.

Lees verder


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GetBasic · Vooruitgangstraat 333/11 · Brussel 1030 · Belgium