Copy
Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

Pete Buttigieg doet een 'Trump': 'winnen' met minder stemmen dan Bernie Sanders

Met een dag vertraging verklaren alle media in de VS Pete Buttigieg tot 'winnaar' van de eerste Democratische voorverkiezing in Iowa, ook al zijn de volledige resultaten nog steeds niet bekend en is het verschil met Sanders zeer klein. Het campagneteam van Bernie Sanders had zich voorbereid op sabotage door de Democratische partijtop en de mainstream media, maar dat het zo snel zou gebeuren verraste hen.

Lees verder

Wat klimaatverandering en kolonialisme met elkaar te maken hebben

Wat heeft klimaatopwarming met kolonialisme te maken? Het antwoord is éenduidig: alles. Onze inspanningen voor het klimaat moeten bijgevolg dekoloniaal zijn indien ze kans op slagen willen hebben. Want klimaatopwarming serieus nemen vereist niets minder dan de verandering van onze koloniale verhoudingen tot mens en natuur. Maar eerst: wat heeft klimaat in godsnaam met kolonialisme te maken?

Lees verder

Sid Lukkassen en de koortsdromen van alt right

De auteur van 'Avondland en Identiteit', Sid Lukkassen, wordt wel de ‘huisfilosoof’ van de FvD genoemd. Als intellectueel werk is zijn boek waardeloos, maar als voorbeeld van hoe belangrijk vrouwenhaat en complotdenken zijn voor uiterst rechts is het zeer geschikt. 'Avondland en Identiteit' is een boek over hoe vrouwen, met steun van de cultuur marxistische samenzwering, het Avondland vernietigen.

Lees verder

Defender 2020: NAVO 'war games' in Oost-Europa

De voorbereidingen van ’Defender Europe 2020’ zijn gestart, een grootschalige militaire oefening die enkele maanden zal duren en waaraan 37.000 troepen uit 18 landen deelnemen en twee NAVO-partners (Georgië en Finland) bij betrokken zijn. De grootste 'war games' sinds de Koude Oorlog.

Lees verder

Sherpa's: commerciële gidsen én bewakers van de Himalaya

Journaliste Valentina Gasbarri trok naar het Mount Everest Base Camp in Nepal op zoek naar de ziel van het plaatselijke bergvolk en om te achterhalen hoe hun eeuwenoude, nauwe relatie met de natuur anno 2020 kan standhouden.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

Opgesloten Leuvense eredoctor Nasrin Sotoudeh haalt uit naar regime Iran

"De meest fundamentele rechtsregels worden in Iran niet gerespecteerd". Dat stelt de Iraanse advocate en mensenrechtenactiviste Nasrin Sotoudeh in een brief die maandag voorgelezen werd door Wies De Graeve, directeur van Amnesty International Vlaanderen, tijdens de academische zitting waarop de KU Leuven haar een eredoctoraat gaf. Sotoudeh zit momenteel een Iraanse gevangenis een gevangenisstraf van 38 jaar uit.

Lees verder


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GetBasic · Vooruitgangstraat 333/11 · Brussel 1030 · Belgium