Copy
Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

Oost-Congo: de vreselijke oorlog waar het Westen zijn ogen voor sluit

De meest bloedige oorlog sinds de tweede wereldoorlog vindt plaats in het oosten van Congo. Daar zijn naar schatting al meer dan vijf miljoenen mensen in omgekomen. In die vreselijke en aanslepende oorlog speelt Rwanda een vooraanstaande rol. Het Westen laat begaan. Hieronder een interview met twee bevoorrechte getuigen.

Lees verder

Frans historicus Emmanuel Todd (volledig interview): "Derde Wereldoorlog is al begonnen"

In een uitgebreid interview met de Franse journalist Olivier Berruyer op de website www.elucid.media gaat Frans historicus Emmanuel Todd in op de oorlog in Oekraïne. "Oorlogen worden niet alleen met tanks, kanonnen en vliegtuigen gevochten. Ook economische sancties maken ontelbare slachtoffers. De Derde Wereldoorlog is dus al begonnen."

Lees verder

Minister Buitenlandse Zaken Brazilië Mauro Vieira: “Geef een stem aan zij die vrede willen in Oekraïne”

Op 24 februari 2023, een jaar na het begin van de oorlog in Oekraïne, publiceerde de Braziliaanse minister van Buitenlandse Zaken en voormalig ambassadeur n de VS en China Mauro Vieira deze Opinie in de Braziliaanse krant 'O Estado de São Paulo'. President Lula wil een actieve rol spelen voor het verwezenlijken van onderhandelingen in Oekraïne.

Lees verder

Woorden, propaganda voor oorlog

Oud VRT-journalist Johan Depoortere las het boek 'Elementaire principes van oorlogspropaganda' van historica Anne Morelli en vergeleek het met de berichtgeving in de media. "Woorden zijn munitie in de propagandastrijd, even belangrijk als het gevecht met mortieren en granaten".

Lees verder

We zijn op weg naar verdubbeling wegwerpplastic tegen 2050

Volgens nieuw onderzoek zal het verbruik van plastics in de G20-landen verdubbelen tegen 2050. Gezien de enorme milieu-impact moet dat absoluut vermeden worden, zeggen experts.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

WC papier bevat PFAS

Lees verder

Koen Hermans (KU Leuven) pleit voor gratis straatjuristen om kansarmen bij te staan

Op 3 februari organiseerde ik in Het Groot Ongelijk in Kessel-Lo een debat over het Leuvense armoedebeleid met 4 politici (Bieke Verlinden, Fons Laeremans, Quinten Walraevens en Katia Warny) en 3 experten (Koen Hermans, Lieven Verlinde en Karin Verelst) in het panel.

Lees verder


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GetBasic · Vooruitgangstraat 333/11 · Brussel 1030 · Belgium