Copy
Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

#BackToTheClimate: "Wij gaan door totdat politici de klimaatuitdaging ten volle aangaan”

Gaat onze overheid iets doen met de klimaateisen van de meer dan 50.000 mensen die afgelopen zondag 10 oktober op straat kwamen? Deze fotoreportage toont hoe mensen in het hele land er schoon genoeg van hebben en niet langer willen wachten.

Lees verder

Meer dan 50.000 mensen op nieuwe klimaatmars: "Mensen pikken het niet meer. Er is actie nodig. Nu."

Meer dan 50.000 betogers zorgen voor een krachtig signaal aan de vooravond van de Klimaattop in Glasgow: het is tijd voor structurele en solidaire maatregelen. Docwerkers liep namens DeWereldMorgen.be mee met de klimaatmars in Brussel en maakte deze videoreportage.

Lees verder

Miljoenen artsen eisen klimaatactie om gezondheid te beschermen

In een brief eisen miljoenen artsen wereldwijd dat wereldleiders stevigere maatregelen nemen tegen klimaatverandering om een gezondheidscrisis te voorkomen.

Lees verder

Colombia nog steeds gevaarlijkste land ter wereld voor vakbondsmilitanten en inheemse leiders

Terwijl alle ogen zijn gericht op schendingen van de mensenrechten (echte en beweerde) in Venezuela blijft de Westerse wereld goedkeurend toekijken op buurland Colombia. Daar woedt reeds meer dan 50 jaar een gruwelijke de facto burgeroorlog. Volgens het Internationaal Vakverbond (ITUC1) - waar ABVV, ACV en ACLVB lid van zijn - is Colombia het gevaarlijkste land ter wereld voor vakbondsmilitanten.

Lees verder

Verlaten olietanker in Rode Zee vormt tikkende tijdbom: en niet alleen voor milieu

Een roestende tanker die al vier jaar ligt te verkommeren in de Rode Zee, is niet alleen een ecologische tijdbom, zegt een nieuwe studie in Nature. Als de tanker scheurt, dreigt ook een humanitaire ramp: miljoenen mensen in de regio kunnen zonder voedsel, drinkwater en brandstof komen te zitten.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

BAPN verwelkomt verlenging van uitbreiding sociaal tarief voor energie en vraagt structureel perspectief voor kwetsbare gezinnen

  De regionale netwerken armoedebestrijding verenigd in het Belgisch Netwerk Armoedebestrijding (BAPN) juichen toe dat de federale regering in de begroting 2022 een prioriteit maakt van de strijd tegen energiearmoede. Het betaalbaar houden van de...

Lees verder


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GetBasic · Vooruitgangstraat 333/11 · Brussel 1030 · Belgium