Copy
Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

Reportage 'Waarom werk niet werkt': Vanaf vandaag, dinsdag 22 juni, bij ons online te zien

We worden geacht van ons werk te houden, maar houdt ons werk ook wel van ons? "Aan het einde van de dag behandelt je job je als een werknemer en niet als een lid van de familie", aldus de Amerikaanse journaliste Sarah Jaffe van het boek 'Work won't love you back'. Freelance journaliste Selma Franssen uit Brussel spreekt haar en psycho-analyticus Paul Verhaeghe in onze reportage 'Waarom werk niet werkt' om antwoord te krijgen op deze zeer actuele vraag. Dinsdag 22 juni om 17u bij ons online in première!

Lees verder

Steunbetoging voor mensen zonder papieren in hongerstaking

Een duizendtal mensen betoogde zondag door de straten van Brussel uit solidariteit met de 400 mensen zonder papieren die sinds 23 mei in hongerstaking zijn. De betogers vragen om een regularisatie van de precaire situatie van deze mensen, de sluiting van detentiecentra en toegang tot fatsoenlijke huisvesting.

Lees verder

Allereerste ecocide-mars trekt door Brussel op 27 juni

Kunnen we straks de vernielers van de planeet ter verantwoording roepen in de rechtbank?

Lees verder

"Islamofobie bestaat wel degelijk”

Ik weet soms niet wat me het meest vermoeit. De blokperiode in dergelijke warmte doorstaan of steeds opnieuw het probleem omtrent islamofobie aan de kaak stellen. In amper enkele dagen tijd waren we getuige van een terroristische aanslag op een moslimgezin in Canada, werd moslimhater en massamoordenaar Ratko Mladic veroordeeld met levenslang in Den Haag en tenslotte werd Hafsa El-Bazioui dan nog eens met de dood bedreigd. Allemaal in enkele dagen tijd. De jaarlijkse piekmomenten waarbij men af en toe geconfronteerd werd met islamofobe situaties, zijn nu dagelijkse kost geworden voor menig moslim.

Lees verder

Waarom ik mijn lidmaatschap van het CDA opzeg

Na meer dan vijftig jaar lidmaatschap van het CDA en zijn voorloper KVP is mijn afscheid van de partij onvermijdelijk geworden. De onbarmhartigheid van het CDA jegens het Palestijnse volk kan ik niet langer verdragen.

Lees verder

Ontbossing in Brazilië bereikte nieuwe hoogtepunt in 2020, zegt nieuw onderzoek

Op deze werelddag van het regenwoud, concludeert WWF uit het nieuwste jaarrapport van het MAPBIOMAS project dat het van kwaad naar erger gaat in Brazilië. Zo verloor het land in 2020 158 hectaren natuur, of 112 voetbalvelden, per uur. Die vernietiging gaat ongehinderd voort, want van overheidswege gebeurt haast niets. Dat verhoogt de druk op de aangekondigde Europese wetgeving tegen geïmporteerde ontbossing of omzetting van natuurgebied. Gezien de grote Europese import van producten uit de omgezette natuurgebieden kan en moet Europa zijn grote verantwoordelijkheid mee opnemen.

Lees verder

Middenveld en experts bezorgd om plannen inburgeringstraject te verzwaren

  Op maandag 21 juni luisterde het Vlaams parlement tijdens een hoorzitting naar experts over voorliggende wijzigingen in het decreet...

Lees verder

Seksueel misbruik: Op de vlucht voor het nieuws

Twee derde van de Belgen kreeg ooit te maken met seksueel geweld. Dat blijkt uit de UN-MENAMAIS-studie, het recente onderzoek van prof. Ines Keygnaert. Voor 42% van de vrouwen en 19% van de mannen ging het om hands-on seksueel geweld. Mediaberichtgeving kan het trauma van deze honderduizenden landgenoten triggeren. Denk maar aan de stortvloed aan nieuwsberichten over de groepsverkrachting van het 14-jarige meisje, de zaak Bart De Pauw of het misbruik in de kerk. 

Lees verder

Actie Burgercampagne aan federaal parlement: “Dringend actie België nodig voor wereldwijde toegang tot coronavaccin”

Een vijftigtal betogers heeft deze ochtend in de buurt van het federaal parlement in Brussel actie gevoerd voor de opheffing van het patent op het COVID-19-vaccin. Tot grote teleurstelling van de actievoerders is een stemming binnen de Commissie Gezondheid opnieuw uitgesteld. Initiatiefneemster Anne Delespaul. “Elke vertraging leidt tot meer doden. Het is hoog tijd voor ambitieuze daden van de Belgische regering en de Europese Commissie om het virus wereldwijd onder controle te krijgen.”

Lees verder

Fair Wear Foundation, het Convenant Duurzame Kleding en Textiel en het Duitse Partnership for Sustainable Textiles slaan handen ineen voor ondersteuning kledingarbeiders

Fair Wear Foundation, het Convenant Duurzame Kleding en Textiel en het Duitse Partnership for Sustainable Textiles (PST) gaan samenwerken aan een breder toegankelijk klachtenmechanisme voor kledingarbeiders. Het is de eerste keer dat merken die niet lid zijn van Fair Wear, toegang krijgen tot de klachtenhulplijnen van de organisatie. ‘Door onze krachten te bundelen, bieden we meer werknemers de kans om hun zorgen kenbaar te maken. En we maken de samenwerking tussen merken gemakkelijker’, zegt Fair Wear adjunct-directeur Margreet Vrieling.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

Steun het proces van een actievoerder tegen politiegeweld

  Het verbod door de Brusselse burgemeester Philippe Close (PS) van de actie tegen racistisch politiegeweld en klassenjustitie, waartoe was opgeroepen door vijfentwintig organisaties, en die zou plaatsvinden op 5 december 2020, werd gevolgd door gewelddadige,...

Lees verder


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GetBasic · Vooruitgangstraat 333/11 · Brussel 1030 · Belgium