Copy
Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

Bosbranden en overstromingen? “Wij doen gewoon voort”

Het valt tijdens deze deprimerend kille Belgische zomer moeilijk te vatten dat op andere plaatsen hittegolven en bosbranden razen. Een oplossing voor deze klimaatextremen is alleen mogelijk als de echte oorzaak van de klimaatverandering wordt aangepakt. Politici en bedrijfsleiders houden het echter bij ‘een haalbare en betaalbare’ aanpak. Anders gezegd: “Wij doen gewoon voort”.

Lees verder

Klimaatbeweging werkt aan comeback, het vizier strak op gas gericht

Klimaatactivisten zullen de komende week in verschillende landen protesteren tegen fracking en gascentrales proberen stil te leggen. Post-lockdown klinkt het startschot van hun campagne om te wegen op de agenda van de komende VN-klimaattop in Schotland.

Lees verder

Hoera voor 11 euro naar de psycholoog, of toch geen hoera ...

Alle media pikten op 29 juli 2021 het nieuws op dat je vanaf september voor 11 euro naar de klinisch psycholoog of orthopedagoog kan. Het bericht werd ook massaal gedeeld op sociale media met heel veel hoeraberichten. Maar zoals wel vaker het geval is, worden de belangrijke nuances bij zo’n bericht niet vermeld.

Lees verder

Ende Gelände blokkeert een van 's werelds belangrijkste waterwegen met kano's

Activisten van klimaatcoalitie Ende Gelände blokkeerden zaterdag het Kieler Kanaal in Noord Duitsland. Met behulp van kano's is een groep van ongeveer 20 activisten erin geslaagd het verkeer op een van de belangrijkste waterwegen ter wereld tot stilstand te brengen. De havens langs het Kieler Kanaal zijn belangrijke overslagpunten voor olie. Bijna een derde van de goederen die tussen de Noordzee en de Oostzee worden vervoerd, zijn producten of grondstoffen van de fossiele en chemische industrie. Een geplande, nieuwe Liquified Natural Gas (LNG) importterminal in Brunsbüttel zou dit aandeel aanzienlijk vergroten. Volgens de activisten is de actie bedoeld om het verband te onderstrepen tussen de fossiele industrie in Duitsland en de winningsgebieden in andere delen van de wereld, die via zeeroutes met elkaar verbonden zijn.

Lees verder

Bevolking protesteert tegen lamentabele gezondheidszorg in Calabrië, armste regio Italië

In de Zuid-Italiaanse regio Calabrië voert de lokale bevolking samen met een aantal ngo's acties om de lamentabele openbare gezondheidszorg aan te klagen. Zij bezetten onder meer gesloten ziekenhuizen, die ze in zelfbeheer terug openen en bieden gratis huisartspraktijken aan. De pandemie heeft de bittere ernst ontmaskert van de neoliberale besparingen in de gezondheidszorg van de voorbije decennia.

Lees verder

3,5 Amerikanen stoten genoeg uit om 1 klimaatdode te veroorzaken

Gemiddeld produceren drie inwoners van de Verenigde Staten genoeg CO2-uitstoot om een overlijden te veroorzaken. Dat blijkt uit een nieuwe Amerikaanse studie naar de 'mortaliteitskosten van CO2’ in Nature.

Lees verder

Beste Sammy Mahdi, de strijd voor alle mensen zonder papieren gaat door

De langlopende strijd van mensen zonder papieren voor een waardig leven in de legaliteit is een lange tijd onzichtbaar gemaakt en soms zelfs verdraaid of geïnstrumentaliseerd door media en politici. Met deze open brief aan Sammy Mahdi en Alexander De Croo willen wij, burgers die solidair zijn met die strijd, onze niet aflatende steun betuigen. Wij zullen blijven mobiliseren, want het verzet kan niet worden gestaakt. Er is immers nog niks gewonnen voor mensen die zonder papieren in België wonen.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

Protest tegen gezondheidspas in Frankrijk groter dan media laten uitschijnen

Misschien hebben de overstromingen er iets mee te maken maar zeker speelt ook de eenzijdige berichtgeving van de media mee. In Frankrijk lijkt de tijd van angst, afwachten en hopen dat het snel voorbij gaat...

Lees verder

Oproep steunactie: Sint-Jozefsschool Wemmel helpt getroffen scholen in Luik

Naar aanleiding van de overstromingen in ons land zijn we twee weken geleden met een aantal leerkrachten en een volle auto richting Luik gereden naar een klein dorpje Kinkempois (Angleur) om de lokale bevolking hulp...

Lees verder

Stop plannen voor verbreding Brusselse ring!

Stop plannen voor verbreding Brusselse ring! Het is onbegrijpelijk dat de Vlaamse regering haar plan wil doorzetten om circa 3 miljard te investeren in de ‘optimalisering’, zeg ‘verbreding’, van het noordelijke deel van Brusselse ring....

Lees verder

NOS maakt voordelen teletekst opnieuw duidelijk

Ik protesteerde in 2016 tegen de beslissing van de VRT en toenmalig Mediaminister Sven Gatz om het aanbod aan teletekst te stoppen. De wijze waarop de teletekst van de Nederlandse NOS momenteel overzichtelijk en gebruiksvriendelijk...

Lees verder


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GetBasic · Vooruitgangstraat 333/11 · Brussel 1030 · Belgium