Copy
Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

450 mensen zonder papieren, 35ste dag in hongerstaking vragen uw steun!

Dag 35 van de hongerstaking van de 450 vrouwen en mannen zonder papieren bij de bezettingen van de Begijnhofkerk, ULB en VUB. De tijd begint te dringen. Zowel de mentale (4 zelfmoordpogingen) als fysieke gezondheid van de hongerstakers gaat erg achteruit. Oproep aan iedereen om onderstaande brief te sturen naar onze politieke verantwoordelijken.

Lees verder

'Maak van ecocide een misdaad in het strafwetboek'

‘Ecocide moet in het strafrecht worden ingevoerd’. Dit is de boodschap die burgers afgelopen zondag 27 juni met een theatrale Ecocide-parade door Brussel brachten. “Ecocide is vergelijkbaar met genocide, maar dan toegepast op de natuur. Het op grote schaal vernietigen van natuur en ecosystemen is nu nog steeds wettelijk toegestaan”, zegt Johanna, mede-initiatiefneemster van de mars en lid van Stop Ecocide Belgium. Volgens de organisatoren van de mars, een groep jongeren dat eerder al actief was in de jongerenklimaatmars, is een ecocide-wet cruciaal om het resterende leven op aarde, oftewel HUN toekomst, te beschermen. Een fotoreportage.

Lees verder

Big business lobbyt voor privileges die democratische rechtstaat neutraliseren

In een nieuw rapport ontmaskert de watchdog-organisatie Corporate Europe Observatory de lobbying van de grote bedrijven om hun investeringen volledig te vrijwaren van rechtszaken. Ze willen het onmogelijk maken voor personeel, consumenten en leefmilieuorganisaties om hen nog tot respecteren van democratische afspraken te dwingen via de rechtbanken.

Lees verder

“Met hun dubbele standaard voor mensenrechten beschermen de VN de grote machten”

Mensenrechtenorganisaties reageren teleurgesteld op het Jaarrapport over Kinderen en Gewapende Conflicten van de Verenigde Naties. “Kinderen worden misbruikt in oorlogssituaties, en de daders gaan vrijuit.”

Lees verder

Comac en RedFox vieren Pride: ‘Wij willen dat iedereen zichzelf kan zijn”

Jongeren van Comac & RedFox, de studenten- en jongerenbeweging van PVDA, kwamen vanmiddag in Brussel samen om de Pride te vieren. “Wij willen strijden voor het recht om jezelf te zijn, ongeacht gender, huidskleur, religie of seksuele oriëntatie”, klonk het. “Daarom zeggen wij: protest with pride.”

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

Oproep voor vrijwilligers: dokters, verpleegsters en psychologen

Aan de dokters, verpleegsters en psychologen die bereid zijn - opnieuw – van hun tijd te geven, DE SITUATIE Zoals u wellicht weet, zijn zo’n 430 migranten zonder papieren sinds 23 mei in hongerstaking op...

Lees verder


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GetBasic · Vooruitgangstraat 333/11 · Brussel 1030 · Belgium